Hamas BM okulu altına tünel kazmış

JTA’nın haberine göre, Gazze’de Birleşmiş Milletlerin yönetiminde olan ilk öğretim okulunun altında Hamas tarafından açılmış bir tünel bulundu.

Dünya
30 Ekim 2017 Pazartesi

15 Ekim’de tünelin varlığını keşfeden okul yönetimi durumu derhal İsrail ordusuna bildirdi ve tünel mühürlenerek okul 10 gün için kapatıldı.

UNRWA (Birleşmiş Milletler Filistin Mültecilerine Yardım Örgütü)  tarafından işletilen okulun yönetimi basına yaptığı açıklamada şunları belirtti: “UNRWA tesislerinin altında böyle bir tünelin varlığı asla kabul edilemez. Bu bizi, çocukları tehlikeye düşürdüğü gibi tarafsızlığımıza da zarar verir. Böyle bir hareket, tek amacı Filistinli mültecilere yardım olan misyonumuzu yerine getirmemizi de çok daha zorlaştırır.”  

Daha evvel de Hamas’ın başka bir UNRWA okulunun altına  kazdığı bir  tünel geçtiğimiz haziran ayında ortaya çıkarılmıştı.  Hamas,  Gazze’den İsrail’in güney bölgelerine kazdığı tünellerden militanlarını   geçirerek İsrail vatandaşlarına saldırılar yapmayı ve İsrail askerlerini fidye için kaçırmayı planlıyordu.