İran: Füze programı hızlanarak devam edecek

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tasnim, İran Devrim Muhafızları Ordusunun (IRGC), Amerika ve Avrupa Birliği’nden gelen durdurma baskısına rağmen balistik füze programını hızlandırılacağını duyurdu.

Dünya
25 Ekim 2017 Çarşamba

Tasnim’de yayınlanan habere göre IRGC, “İran’ın balistik füze programı genişleyecek ve Trump’ın bu devrimsel organizasyona karşı düşmanca yaklaşımına tepki olarak daha da hızlanarak devam edecek” dedi.

Trump yönetimi İran’ın füze programını zayıflatmaya yönelik yeni tek taraflı yaptırım kararları almıştı. Washington Tahran’a, nükleer bomba taşıma kapasitesine sahip füzeleri üretmemesi konusunda çağrıda bulunurken İran, böyle planları olmadığını açıklamıştı. İran, Batı eleştirilerine karşı savunma amaçlı füze kapasitesi diye adlandırdığı programa devam edeceğini defalarca belirtti.

IRGC açıklamasında, “Muhafızlara zalimce yaptırımlar uygulanması, hilekâr ve kaba (ABD) Başkanın düşmanca yaklaşımları, Amerika ve Siyonist rejimin bölgede yürüttüğü kötü politikalarının başarısız olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu ve Muhafızların ülke dışında - Irak, Suriye ve Yemen’in de içinde olduğu birçok ülkede -  faal olduğu Kudüs Kuvvetlerini kastederek şunu ekledi: “Daha kararlı ve hiç olmadığımız kadar güçlü bir şekilde, Muhafızlar İslam devleti İran’ı ve çıkarlarını korumaya devam edecekler.”