Avrupa’da Görülmesi Gereken Başkentler

Avrupa kıtasının birbirinden etkileyici yerleşim merkezleri arasından ülkelerin başkenti olma özelliğini taşıyarak bir adım daha ön plana çıkan şehirler, her sene sayısız turiste ev sahipliği yapmaktadır. Her ülkenin en değerli yapıtlarını içeren başkentler, ihtişamlı yapıları ve turistik gezi noktalarıyla beğenilmektedir. Eğer aklınızda Avrupa seyahati varsa ve hangi şehre gideceğinize karar veremiyorsanız, sizin için bir araya getirdiğimiz en güzel başkentleri inceleyebilirsiniz!

Seyahat
23 Ekim 2017 Pazartesi

Paris, Fransa

Eyfel Kulesi ile dillere destan olan şehir aynı zamanda Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali, Şanzelize Caddesi ve Disneyland ile kesinlikle görülesi şehirlerin başında gelmektedir. Kültür ve sanatın da merkezi olarak kabul edilmesinin nedeni birçok sanat galerisine, müzeye ve tarihi olaya sahip olmasıdır. Moda ve alışveriş denildiğinde akla gelen Paris, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden.

 

Roma, İtalya

Tarihi yapıtlarıyla ünlü olan Roma şehrinde Vatikan Müzesi, Kolezyum, Trevi Çeşmesi, Roma Forumu, İspanyol Merdivenleri ve daha pek çok fazlası bulunmaktadır. Bu şehri ziyaret ettiğinizde gördükleriniz karşısında büyüleneceğiniz tartışmasız bir gerçektir. Din ve bilim adına birçok gelişmeye tanıklık etmiş olan Roma, antik kentleri ve tarihi eserleriyle sayısız olanak sunuyor.

İtalya’da başkent Roma’nın yanı sıra görülmesi gereken Milano, Venedik, Floransa gibi birçok şehir bulunuyor. Roma’ya gitmişken kapsamlı bir İtalya turu yapmak isterseniz Prontotour’un İtalya turları ilginizi çekebilir.

 

Amsterdam, Hollanda

Her yıl milyonları ağırlayan Amsterdam şehri kanallarıyla dünyada ün salmayı başarmıştır. Kraliyet Sarayı, Dam Meydanı gibi görülmeye değer sayısız yapıyı bünyesinde barındırmaktadır. Tarihi güzelliklerinin yanı sıra özgürlükler şehri olarak da bilinen Amsterdam’ın bitmek bilmeyen bir eğlence anlayışı var. Hem görsel hem de eğlence açısından doymak için muhakkak Amsterdam’ı ziyaret etmelisiniz.

Doğa ve modernizmin bir arada en güzel şekilde olabileceğini kanıtlayan Amsterdam’ın bisikletle ulaşım popülerliği ilgi çekici durumlardan sadece biri.

 

Berlin, Almanya

Filmlere dahi konu olan Berlin Duvarı, günümüzde dünyanın her yerinden ziyaretçi çekmeye halen devam ediyor. Bunun yanı sıra birçok etkileyici yapıyı da bünyesinde barındıran şehir, kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir.

Parkları ve galerileriyle huzur veren şehir Berlin, festivalleriyle de biliniyor.

 

Madrid, İspanya

Dünya üzerinde en meşhur yerlerden biri olan El Retiro Parkı ile dikkatleri üzerine çeken Madrid, aynı zamanda Plaz Mayor Meydanları, Kraliyet Sarayı ve görülesi birçok yapıtıyla yurtdışı destinasyonlarında en ünlü başkentlerden biri olma özelliğini taşımaktadır.

 

Brüksel, Belçika

Brüksel şehrinde etkileneceğiniz pek çok yer vardır. Özellikle Belçika Karikatür Müzesi bambaşka bir atmosfere sizleri taşıyacaktır. Her sokağında farklı bir gizemi keşfe çıkabilir, bu muhteşem coğrafyanın keyfini sürebilirsiniz.

 

Kopenhag, Danimarka

Yaşam standartları oldukça yüksek olan Kopenhag şehri birçok güzelliği içinde barındırmaktadır. Dolayısıyla sadece tatil amaçlı değil yaşama için de ideal noktalardan biridir. Eğer ki, ülkeniz dışında farklı bir ülkede konaklamak isterseniz, en doğru tercihiniz olacaktır diyebiliriz.

 

Viyana, Avusturya

Avrupa şehirleri arasında en pahalı şehirlerden biri olan Viyana, buna rağmen en sık ziyaret edilen destinasyonlardan biri olmaktadır. Etkileyici yapıları, doğası ve tarihi ile her yıl sayısız turist çekmeyi başarmaktadır.

 

Mozart’ın şehri Viyana’nın her yerinde sanatı hissedeceksiniz. Etkileyici Opera Binası’nın yanı sıra kilise ve sarayları da üst düzey mimari ile inşa edilmiştir.

 

Üsküp, Makedonya

Oldukça zengin bir tarihi coğrafyasında barındıran Üsküp, özellikle 15.yüzyıldan kaldığı söylenilen Taş Köprü ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Bunun yanı sıra birçok han, hamam, Üsküp Kalesi ve camiler ile yoğun ziyaretçiyi yaz-kış her sene ağırlamaktadır.

 

Tiran, Arnavutluk

Arnavutluk hükümetinin en büyük şehri olmakla birlikte Başkenti özelliğini taşıyan Tiran şehri, İskender Bey Meydanı etrafında konumlanan sayısız yapıyla etkileyicilik kazanmıştır. Tarih tutkunları için vazgeçilmez yerlerden biri olan şehirde keyifli kültür turlarına çıkabilirsiniz.

Sadece başkentler değil, Avrupa’da görmeye değer birçok şehir bulunmaktadır. Gittiğiniz başkentten kolayca ulaşabileceğiniz diğer şehirleri de görmek için vakit ayırabilirsiniz. Avrupa’nın birçok şehrini görebileceğiniz turlar ile seyahate çıkarak sizin için hazırlanmış tüm detaylara eşlik edebilirsiniz. Konaklama, uçak bileti, uzman rehber hizmeti gibi seçenekleri kapsayan yurtdışı turları ekonomik bir seyahat kapısı açmaktadır. 

Bu Bir Reklamdır.