Neo-Naziliği bırakan adam: “Yarı Yahudi’yim”

40 yıldır İngiltere’nin bilinen radikal neo-Nazi gruplarından British (National Front Movement) Ulusal Cephenin üyesi olan Kevin Wilshaw, Naziliği artık bıraktığını, eşcinsel olduğunu ve aile kökenlerinde Yahudilik olduğunu açıkladı.

Dünya
19 Ekim 2017 Perşembe

Geçmişte Yahudi aleyhtarı yürüyüşlere katılmış, camilere saldırmış, defalarca tutuklanmış  olan Shaw, büyük bir pişmanlık içinde olduğunu belirtti.

Basının neo-Nazi Ulusal Cephenin neredeyse yüzü saydığı Wilshaw,  geçmişte katıldığı siyasi toplantı ve mitinglerde açık bir şekilde beyaz ırkın üstünlüğünü savunmuş, yabancı düşmanlığını desteklemiş, Yahudi  ve homoseksüellerin ikinci sınıf insanlar olduğunu ifade etmişti.  

Son olarak İngiliz Kanal 4 Televizyonuna bir demeç veren Wilshaw, Ulusal Cephe’den artık tamamen ayrıldığını ve annesinin yarı Yahudi olduğunu belirtti.  Wilshaw neden Yahudi  köklerine rağmen böylesi korkunç bir radikal örgüte üye olmayı seçtiğini soran muhabire ise şöyle cevap verdi: “Yalnız bir çocuk olarak bir yerlere ait olmak, manalı bir amaç için çalışmak istedim.”