İsrail şirketi Check Point borsada rekor kırdı

İsrail’in en ünlü şirketi Check Point, NASDAQ teknoloji borsasında hafta sonunda hisse başına 120 dolarla rekor kırdı.

Dünya
17 Ekim 2017 Salı

Tel Aviv merkezli dünyanın en ünlü siber güvenlik şirketi son zamanlarda ortaya çıkan rakiplerine rağmen atılımlarını sürdürüyor. Şirketin iki start-up şirketi satın alarak, agresif bir pazarlama stratejisi ile ürünlerini  piyasada tanıtımı, tüm borsa uzmanlarını şaşırttı. Şirket hiç beklenmedik bir şekilde hisse başına değerini yüzde 50 arttırarak yeni bir rekora imza attı. Hafta sonunda şirketin hisse değeri 120 dolarla tüm zamanların en yükseği oldu.

Söz konusu verilerle Check Point, İsrail kökenli en büyük halka açık şirket oldu. Bugün şirketin halka açık hisselerinin değeri 20 milyar dolar olarak biliniyor.

Check Point’in başarısı, yatırım şirketi  Oppenheimer & Co’den Sergey Vastchenok’a göre ürettiği entegre çözümlerden geçiyor.

Günümüzde büyük şirketler verdikleri güvenlik açıkları ile bilgisayar korsanlarının kurbanı oluyorlar. 2014’te ABD’nin en büyük parakende zincirlerinden Target binlerce müşterisinin kredi kartı bilgilerinin çalındığını rapor etmişti. Bunun sebebi büyük şirketlerin güvenlik konusunda her departmana için farklı kaynaklı güvenlik yazılımları kullanmaları. Bu da korsanlara avantaj sağlıyor. Günümüzde ise yamalı bohça şeklinde bir güvenlik ağı yerine tek bir şirketin sağladığı entegre bir yazılım daha güvenli sayılıyor. 

Vastchenok’a göre, Check Point, Palo Alto Networks ve Cisco gibi şirketler bu entegrasyonu daha iyi yapıyor.