İsrailli milletvekiline Fas’ta ‘Savaş Suçlusu’ dendi

Fas’ta Akdeniz Ülkeleri Parlamenterler Birliği ve Dünya Ticaret Örgütü tarafından düzenlenen toplantıya katılan İsrail milletvekili Amir Peretz’e, Faslı meslektaşı “Sen bir savaş suçlususun burada yerin yok!” şeklinde bağırdı.

Dünya
9 Ekim 2017 Pazartesi

İşçi Partisi milletvekili ve İsrail eski Savunma Bakanı’nın imdadına aynı toplantıda bulunan İsrailli Dürzi  eski milletvekili Majalli Vahabi yetişti.  Vahabi, suçlamayı yapan Fas Müslüman İşçi Partisi Milletvekili Ahsan Abed El Halak’a anında cevap verdi: “Sen radikal İslamcı birisin! Bu siyasetinizle  Tunus’u, Yemen’i, Libya’yı, Suriye’yi mahvettiniz, şimdi de amacınız Fas’ı aynı uçuruma atmak.” 

İsrailli milletvekilini savunan Likud Partisi eski Milletvekili Vahabi, diğer konukların şaşkın bakışları altında  şunları belirtti: “Amir Peretz  Faslıdır. Annesi de Babası da  Faslıdır. Peretz Fas’ta doğdu. Senin bu şekilde konuşmaya hiçbir hakkın yok.”   

Yaklaşık 15 dakika süren söz kavgası, diğer konukların araya girmesi ile sona erdi. Peretz’in sözcüsü basına yaptığı açıklamada toplantıyı düzenleyen Akdeniz Ülkeleri Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu Başkanının Peretz’ten özür dilediğini, bir milletvekilinin tüm Fas parlamentosunun görüşünü yansıtamayacağını belirttiğini söyledi.