Zengin bir adam neden terörist oldu?

ABD’de 59 kişinin öldüğü Las Vegas saldırısında varlıklı bir adam olan fail Stephen Paddock’u hangi saikin böylesi bir kanlı eyleme ittiği konusunda soruşturma devam ediyor.

Dünya
3 Ekim 2017 Salı

Son gelen bilgilere göre, 59 ölü 527 yaralı ile modern Amerikan tarihinin en kanlı saldırısı olan eylemi yapan  64 yaşındaki Paddock saldırıdan hemen sonra bir kurşunu da kendine sıkarak intihar etti. 

Soruşturmayı yürüten Bölge Şerifi Joseph Lombardo, basına yaptığı açıklamada “Bir psikopatın beyninden neler geçtiğini bilemem” ifadesini kullandı. 

Lombardo, zanlının konserin yapıldığı otelde perşembe gününden beri kaldığını, pazar gecesi camı kırarak 32. kattan kalabalığa otomatik tüfekle kurşun yağdırdığını belirtti. Otel odasında yapılan aramada 10 bavul dolusu eşya bulundu. 

Soruşturmaya FBI da dahil oldu. Ancak ABD’nin eyaletler arası suçları araştıran polis kurumu da  açıklamasında olayın uluslararası terörizm ile bir bağlantısının  şimdilik bulunamadığını ifade etti.   FBI açıklamasında, Paddock’un  askerlerinden biri olduğunu iddia eden IŞİD terör örgütü ile de  hiçbir bağlantısı olmadığını belirtti. 

Öte yandan Paddock’un 64 yaşında ve  ailesinin son derece varlıklı insanlardan oluşması kafaları daha da karıştırıyor. Milyoner bir adam olan Kardeşi Eric basına yaptığı açıklamada kardeşini, zengin, gemi seyahatlerine çıkmayı seven, poker oynayan biri olarak tarif etti.  

Yapılan araştırmada Paddock’a ait ne bir sabıka kaydı ne de büyük bir borç bulundu.