Hamas’ın kurucusunun oğlu BM’de Hamas’ı suçladı

Hamas’ın kurucusu Şeyh Hasan Yusuf’un oğlu Hasan Yusuf, BM’nin İnsan Hakları Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, Hamas’ı insanlığa karşı suç işlediğini savunarak başta Filistin olmak üzere İsrail aleyhinde konuşan delegeleri şoke etti.

Dünya 0 yorum
2 Ekim 2017 Pazartesi

İsviçre’nin Cenevre şehrinde toplanan BM İnsan Hakları Konseyi’nde söz alan Hasan Yusuf şunları belirtti: “Sizin (Hamas’a yönelik) meşruluğunuz nereden geliyor? Filistin halkı sizi seçmedi ki. Siz yönetimi ele geçirdiniz. Öyle olmasaydı siz kendi halkınıza işkence yapmazdınız. Siz onlarca öğrenciyi üniversite kampüslerinden alıp işkence yaptınız. Politik rakiplerinizi hapse attınız, işkence yaptınız.

Bugün Filistin halkının çektiği işkence sizin bencilliğiniz ve politik ihtiraslarınızın bir sonucudur. Filistin halkının en büyük düşmanı esas sizin yönetiminizdir. Eğer İsrail olmasaydı suçlayacak kimseniz de olmazdı. Artık yaptıklarınızın sorumluluğunu alma zamanı gelmiştir. Baskıcı rejiminizi korumak için bölgedeki çatışmaları dindirmek yerine yangına körükle gidiyorsunuz. BM gibi uluslararası platformları bile dünya devletlerini yanıltmak ve halkınıza yalan söylemek için kullanıyorsunuz. Kendi yarattığınız problemleri sanki İsrail yaratmış gibi dünyayı kandırıyorsunuz."

1 Yorum