Zuckerberg, Facebook’un suiistimal edilmesi konusunda af diledi

Facebook’un patronu Mark Zuckerberg, Yahudi aleminin büyük oruç günü Yom Kipur sonrası yaptığı açıklamada sosyal medya devinin kötüye kullanılmasından dolayı özür diledi.

Dünya
2 Ekim 2017 Pazartesi

Zuckerberg, Yahudi gelenekleri gereği özür mesajında, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız hatalardan dolayı af diliyoruz” ifadesini kullandı. 

Yahudi inancında senede bir defa bir gün tutulan Yom Kipur orucunda geçen bir yılın muhakemesini yapmak ve günahlardan dolayı af dilemek bir gelenek. 

Zuckerberg  geçtiğimiz cumartesi gecesi orucun bitişi  sonrası  Facebook’taki kişisel hesabında şu satırları paylaştı: “Bu gece Yahudi dünyasının en kutsal günü  Yom Kipur orucu sona erdi. Yom Kipur insanların geçmiş seneye bir ayna tutarak hatalarını gördüğü ve af dilediği bir gün. Her kimi bir  şekilde incittiysem  özür dilerim. Bundan sonra daha iyi olmak için çalışacağım. Eğer ben işim dolayısı ile   (Facebook) insanları birleştirmek yerine  bir şekilde böldüysem, Tanrı’dan af diliyorum. Hepimizin gelecek sene daha iyi olması ve hayat kitabına yazılmasını diliyorum.” 

Büyük oruç sonrası Yahudiler birbirlerine İbranice ‘Hatima Tova’ derler.  ‘Tanrı senin için iyi bir imza atsın ve seni  hayat kitabına yazsın’ manasına gelen bu söyleyiş Kipur’da bir gelenek.