İngiliz İşçi Partisi Antisemit üyelerinden kurtuluyor

İngiliz İşçi Partisi bir yandan Antisemit üyelerini ihraç etmeyi kolaylaştırırken, uzmanlar partinin Antisemit tanımının çok kesin sınırları olmadığını tartışıyor.

Dünya
29 Eylül 2017 Cuma

Geçtiğimiz salı günü Parti Genel Kurulunda  yürürlüğe giren kurallara göre, Yahudi karşıtı söylemleri politik amaçları için kullanan üyeler partiden uzaklaştırılacak. Ancak İngiltere’nin nefret suçlarını yakından takip eden kuruluşu  Antisemitizme Karşı Kampanya,  (Campaign Aganist Antisemitizm) partinin kural kitabında yazan antisemitizm kavramının çok net olmadığını iddia etti. Kuruluşa açıklamasında şöyle yazdı: “Bu düzenleme ile gerçekte Antisemit olan bir üyenin Antisemit olduğunu ispat etmek zor”

Ancak yeni kuralların parti içindeki antisemitleri zor durumda bırakacağı basında yazılıyor. Dahası partinin parlayan yıldız lideri Jeremy Corbyn ve Disiplin Kurulu son günlerde nefret söylemini politik araç yapan üyelere sıfır tolerans gösteriyor.

 Partiden ihracı kolaylaştıran yeni kurallardan birine göre, “Her tür önyargıya dayanan fikir beyanı” partiden uzaklaştırılmayı gerektiriyor.