UNESCO’ya Titus Kemeri takdim edildi

Aldığı kararlarla Yahudi ulusunun Kudüs’le olan tarihi bağını görmezden gelen BM örgütü UNESCO’ya Titus Kemeri replikası takdim edildi.

Dünya
28 Eylül 2017 Perşembe

İsrail Arkeoloji Bakanlığı tarafından yaptırılan Titus Kemeri replikası, 2000 yıl evvel tarihteki 2. İsrail Devletini yıkarak Kudüs’ü Roma egemenliğine alan  İmparator Titus’un zaferini temsil ediyor.

Bugün Roma’da sergilenen orijinal gravürde Kudüs seferinden ellerinde Yahudi esirler ve Kutsal Tapınağın Menorası ile  dönen askerler resmedilmiştir.

UNESCO’ya Titus Kemeri’nin replikasının hediye edilerek İsrail ve Yahudiliğin Kudüs’le olan bağını dünya kamuoyuna bir daha hatırlatmak fikri, İsrail Başbakanı  Binyamin Netanyahu’dan geldi.

Replika Titus Kemeri, İsrail’in UNESCO temsilcisi Carmel Shama Hacohen tarafından UNESCO Genel Direktörü İrina Bokovo’ya salı günü Paris’te yapılan bir törenle sunuldu.

UNESCO Genel Direktörü Bokova, törende yaptığı konuşmada tarihi inkar etmenin nefret suçlarını desteklemek olduğunu belirtti ve Titus Kemeri’nin Yahudi ulusunun Kudüs’le olan ilişkisinin 2000 yıllık kanıtı olduğunu ifade etti.