İsrailli NBA Yıldızı: “Irkçılık ve antisemitizm üzüyor”

NBC ile gerçekleştirdiği bir röportajda İsrailli basketbol yıldızı Omri Casspi, Trump’ın açıklamalarıyla ilgili olarak, “Başkan’ın birinci işi insanları birleştirmektir” dedi.

Dünya
27 Eylül 2017 Çarşamba

İsrailli basketbol yıldızı Omri Casspi, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz hafta NBA’yle giriştiği söz dalaşıyla ilgili olarak görüşlerini paylaştı. Trump, Beyaz Saray’da Golden State Warriors’ın şampiyonluğu şerefine verilecek resepsiyona davetli olan Casspi’nin Golden State Warriors’daki takım arkadaşı Stephen Curry’ye yönelik daveti geri çekmişti.

Konuyla ilgili olarak NBC’yle gerçekleştirdiği röportajda Casspi, “Başkanın birinci görevi insanları birleştirmektir” dedi.

NBA’de oynayan ilk İsrailli basketbol oyuncusu olan Casspi, Başkanı ABD’de ırkçılığı ve antisemitizmi beslemekle suçladı. Casspi duygularını “Bu durum üzüyor” diyerek ifade etti.

Curry, mevcut ABD yönetiminin politikaları ve söylemleri nedeniyle Trump’un davetine katılmayacağını belirtmişti, Trump da daveti geri çekmişti.

Trump Twitter hesabından, “Beyaz Saray’a gitmek şampiyon takım için büyük bir onur olarak kabul edilir. Stephen Curry tereddüt ediyor, bu nedenle daveti geri çekilmiştir!” yazdı.

Casspi, Başkan Trump’ı ülkeye önderlik etmeye çağırdı. “Eninde sonunda kendisi dünyanın en güçlü ülkesi Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanı. Ülkeye önderlik etmelidir. Bağnazlıkla mücadeleden tüm vatandaşlar sorumludur. Irkçılığı asla kabul etmemeliyiz” dedi.