Sonbahar dolu dolu geldi!

Herkese Merhaba, Yazın son demlerinde, herhalde bitmesini istemediğimden olsa gerek ki, size sonbahar trendlerini anlatan bu yazıyı, Bodrum’da deniz kenarından yazıyorum. Yine de kötü haber baki; yaz bitti! Yeni mevsime başladığımız bu günlerde, kendimizi yeniden şehre alıştırmamız ve şehrin tadını çıkartmaya başlamamız gerekiyor. Bu imkânsız görevi başarmanız için bazı önerilerim olacak.

Sandra FRANKO Yaşam
20 Eylül 2017 Çarşamba

Herkese Merhaba,

Yazın son demlerinde, herhalde bitmesini istemediğimden olsa gerek ki, size sonbahar trendlerini anlatan bu yazıyı, Bodrum’da deniz kenarından yazıyorum. Yine de kötü haber baki; yaz bitti! Yeni mevsime başladığımız bu günlerde, kendimizi yeniden şehre alıştırmamız ve şehrin tadını çıkartmaya başlamamız gerekiyor. Bu imkânsız görevi başarmanız için bazı önerilerim olacak.

 

İşin aslı, önerileri bir araya toplamak çok da zor olmadı. Zira sonbahar dolu dolu geldi. Herkesin geri döndüğü bu günlerde şehir, sakinlerine birbirinden keyifli aktiviteler sunuyor. Kendi listeme aldıklarımdan kısaca bahsedeyim. Çağdaş sanat alanında Çin’de yetişen en etkili kişilerden biri olan (1) Ai Weiwei’in Sakıp Sabancı Müzesinde gezebileceğiniz Türkiye’deki ilk sergisini(2) ‘İyi Komşu’ adı altında düzenlenen 15. İstanbul Bienalini ve son olarak (3) İstanbul Perili Köşk’te düzenlenen Ağaç, Gölge, Deniz, Ay Sergisini keyifle gezebilirsiniz. Ayrıca kahveseverlere bu yıl 21-24 Eylül tarihleri arasında dördüncüsü düzenlenecek olan (4) İstanbul Coffee Festival’i ziyaret etmelerini öneririm.

Deniz tuzu ve güneşten kuruyan cildinizi kendine getirmek ve kendinizi de yaz rehavetinden kurtarıp şehre alıştırmak için yapabileceğiniz en güzel şey bir (5) hamam ve spa sefası! Hamamı bilmem ama spa ve masaj konusunda İstinye Park Hillside hâlâ rakipsiz gözüküyor.

Gelelim modaya... Bu sonbahar diğer sonbahardan farklı olarak (6) renkler, desenler ve işlemeli parçalar başka renkli, desenli ve işlemeli parçalarla birleşerek giyenlerde bir adeta bir festival havası oluşturuyor. Böyle giyinecekseniz dikkat, Kenan Doğulu’nun da dediği gibi önlerden yer kapmak isteyenler olabilir. Yazlık (7) pijama tarzı kıyafetler ve (8) Çin motifli kimonolar ise sahneden tamamen çekilmek yerine, yerlerini kışlık modellerine bırakıyorlar. Yok ben almayayım bunlardan, ‘normal’ giyinmek istiyorum diyorsanız, bu sonbaharın bir diğer modası ise (9) uzun ceketli takımlar. Ayakkabılarda ise (10) çorap botlar 90’lardan sonra yeniden hayatımıza girecek gibi gözüküyorlar.

Son olarak, veda etmeden söyleyeyim; bu ayın ünlüsü (11) Mert Fırat, sosyal sorumluluk projesi ihtiyaç haritası ile birlikte her yerde karşımıza çıkacak gibi duruyor.