Trump Roş Aşana dolayısı ile Yahudi liderlere ‘İyi Yıllar’ diledi

ABD Başkanı Donald Trump, 15 Eylül günü yaklaşan Roş Aşana-Yıl Başı ve Yom Kipur-büyük oruç dolayısı ile Amerikan cemaatlerinin Yahudi liderlerine internetten bir konuşma yaptı.

Dünya 0 yorum
18 Eylül 2017 Pazartesi

Beyaz Saray’da Başkan’ın resmi makamı Oval Ofis’ten naklen yayınlanan  program  Trump’ın Yahudi asıllı damadı Jared  Kushner’in konuşması ile başladı. 

 Kısa bir konuşma yapan Kushner, önümüzdeki çarşamba Yahudi yeni yılı 5778’in başlayacağını ve 10 gün boyunca Yom Kipur’a kadar Yahudi aleminin günahları için Tanrı’dan af dileklerinde bulunacağını belirtti. 

20 Ocak’tan beri kayınpederinin yanında görev aldığını ve bu görevi ile gurur duyduğunu belirten Kushner, Trump’ı tanıyan herkesin onun Yahudi kızı ve torunları ile gurur duyduğunu bildiğini de ifade etmekten kaçınmadı. 

Trump’ın Yahudi toplumuna olan sevgisinin ailesinin ötesinde olduğunu belirten Kushner, söz konusu yakınlığın tüm ABD Yahudi cemaatlerini kapsadığını ifade etti. 

Kushner sözlerine şöyle devam etti: “Trump’ın liderliğinde ABD’nin İsrail ile olan ilişkileri de tüm zamanlara göre en iyi durumda. ABD için İsrail’in güvenliği her zaman en ön planda.” 

Bir süre sonra Oval Ofise gelen Başkan Donald Trump da konuşmayı online olarak bilgisayarlarından izleyen binlerce Amerikan Yahudi’sine önce günaydın, arkasından İbranice ‘İyi Yıllar’ manasına gelen “Şana Tova” dedi. 

Trump sözlerine şöyle devam etti: “5778 yılına girilmesi dolayısı ile bir kez daha Yahudi ulusuna olan hayranlığımı ifade etmek isterim. Melanie ve ben hepinize iyi yıllar dileriz.”

 

2 Yorum