Doğru eğitim her çocuğun hakkı

Pera Çocuk Anaokulu, özgün eğitimi ve tecrübesi ile yaratıcı ve kendine güveni yüksek bireyler yetiştiriyor. Okulun kurucusu Dilek Kırmızıtaş ile eğitim ve çocuk gelişimiyle ilgili gerçekleştirdikleri aktiviteler hakkında konuştuk.

Çocuk-Aile
15 Eylül 2017 Cuma

 Sam Halegua 

 

VAROLUŞ AMACIMIZ 

Pera Çocuk Anaokulu olarak, çocukların kişisel ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda, yaşlarına uygun 4 yönlü gelişimlerini destekleyen fiziksel ortam ve uzman ekiple onların, potansiyellerini performansa çevirmelerini amaçlıyoruz.

Doğru eğitim her çocuğun hakkıdır. Bizler çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi, gelişimi ve öğrenebilmesi için tüm detayları düşünerek yola çıktık. Pera Anaokulu olarak geleceğe yön verecek çocuklarımızın keşfetmelerini ve ilgi alanlarını belirlemeleri adına farklı sınıflar oluşturduk. Dinamik ve profesyonel eğitim kadromuz onlara keşfetmeyi öğreterek verimli bir başlangıç sağlamayı amaçlamakta.

PERA ÇOCUK ANAOKULU EĞİTİM SİSTEMİMİZ

Etkin öğrenmeyi benimsemiş olan kurumumuz 2 ile 5 yaş arasında eğitim vermektedir. Sınıf öğretmenlerimiz üniversitelerin okulöncesi bölümünden mezun ve alanda deneyim sahibi gelişime açık öğretmenlerdir. Sınıflarımızda iki öğretmen eşit sorumlukta çalışmaktadır.

DİL EĞİTİMİMİZ

2 yaş grubunda çocukların bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak branş dersi şeklinde İngilizce eğitim verilmektedir.

3 yaş ve 4 yaşlarda bir anadili İngilizce olan, bir de İngilizce bilen okulöncesi öğretmen olmak üzere iki öğretmen ile eğitim programı sürdürülmektedir.

AYLIK GEZİ VE AKTİVİTELER

Okulumuzda dış geziler çocukların sosyalleşmeleri için çok önemlidir. Ayda bir Akatlar Kültür Merkezinde tiyatroya, bir defa konularla alakalı pekiştirici dış gezilere önem vermekteyiz. Ayda bir gün çocuklarımız okulda ahşap oyuncaklarını yapıyorlar. Minik marangozlar atölyesi çok keyif alarak katıldıkları çalışmalar arasında.

OKULUMUZDA BESLENME

Okulumuzda organik beslenme sağlanmaktadır. Denetçimiz Gülden Kılınç Doğan okulumuzu ve ürünleri aldığımız tüm tedarikçilerimizi denetlemektedir. Düzenli olarak aldığımız ürünlerin gıda analiz raporlarını takip etmektedir.

Dışarıdan hiç bir koşulda yiyecek içecek okulumuza kabul edilemez. Sürpriz günü vb. günlere yer verilmez. Doğum günleri pastaları bizim yönlendiğimiz pastacı dışında farklı bir yerden temin edilemez.

Çocukların öğünleri yaşları göz önünde bulundurularak kalori hesabı yapılarak hazırlanır, kızartma, hamur işi ve tatlılar menülerimizde yer almaz.

Kısacası evimde çocuklarıma yedirmediğim hiç bir şeyi okulda çocuklara vermem.

 

 

DİLEK KIRMIZITAŞ

 

Okul öncesi mezunuyum. Öğretmenlik deneyimimin ardından kendi anaokulumu açtım. Yedi yıldır Şişli Esentepe’de Cogito Anaokulunun kurucu müdürlüğünü sürdürmekteyim. Geçtiğimiz sene de Levent’te Pera Çocuk Anaokulunu açtım. Çocuğa hizmet felsefesi ile işimi çok seviyorum.

www.peraanaokulu.com.tr

0212 270 33 72