Kurban Bayramı’nda Yahudi misafir çağırdı diye tutuklandı

Filistin Yönetimi Kurban Bayramı’nda evine İsrailli Likud Milletvekili Yehuda Glick’i misafir eden Filistinliyi tutukladı.

Dünya
12 Eylül 2017 Salı

Hebron’da yaşayan Muhammet Sabir, iki toplum arasında diyaloğu arttırmak  için, iyi niyet gösterisi olarak Kurban Bayramı’nda   Batı Şeria’da Otniel yerleşiminde yaşayan Glick’i evinde misafir etmişti. Bir süre sonra Glick, Twitter hesabından Sabir’in evinde beraber çektikleri resimleri paylaştı ve “Barış içinde beraber yaşamamız en büyük dileğim. Kurban Bayramı dolayısı ile herkese Mutlu Bayramlar” şeklinde yazdı.   Twitter’daki paylaşımdan kısa bir süre sonra Filistin Yönetimi’nin istihbarat departmanından yetkililer Sabir’i tutukladı.   Filistin haber ajansı Maan’ın verdiği bilgiye göre, yönetim Sabir’in neden tutuklandığı konusunda bir açıklama yapmadı.  Sabir’in tutuklanmasından kısa bir sonra da yakın akrabalarının Facebook’ta paylaştıkları “Glick’i misafir eden Sabir ile herhangi bir bağlantımız yoktur” mesajı dikkat çekti. 

Haberi veren JTA yayın kuruluşu Glick’in Tapınak Tepesinde Yahudilerin dua etmesine izin verilmesi için uzun bir süredir lobi yaptığını, bu durumun Filistin-İsrail  çevrelerinde gerilim yarattığını belirtiyor.