İsrail Florida’ya yardım gönderiyor

İsrail sivil yardım kuruluşlarının organize ettiği gönüllü profesyonellerden oluşan ekip, Irma kasırgasından etkilenen Yahudi cemaatlerine yardım etmek için yola çıktı.

Dünya 0 yorum
11 Eylül 2017 Pazartesi

İsrail Yardım Koalisyonu: IRC olarak bilinen grubun misyonu, Amerikalı yetkililerin ulaşamadığı yerlerdeki kurbanlara ilk yardım yapmak ve Yahudi cemaatlerinin acil ihtiyaçlarını karşılamak.

IRC sözcüsü Moti Elmaliah basına yaptığı açıklamada  şunları söyledi: “Bizim gönüllülerin ana görevi, Irma kasırgasından etkilenenlere gerekli, barınma, gıda ve tıbbi yardımı Amerikalı yetkililer gelene kadar sağlamak. Irma kasırgası şimdiye kadar Atlantik kıyılarını vuran en büyük kasırga olarak tarihe geçti.”

Florida’da 650 bin Yahudi asıllı Amerikalı  yaşıyor,  eyalet  Yahudi nüfusuna sahip ABD’nin en büyük üçüncü bölgesi.  IRC daha evvelde aynı şekilde bir ekibi de Texas’a göndermiş Harvey kasırgasından etkilenenlere yardım etmişti.

Hafta sonu Florida-Miami kıyılarını vuran Irma kasırgası kategori beşten bire düşerek gücünü kaybetmesine rağmen, Florida’nın merkezi bölgelerinde taş üstünde taş bırakmadı. Uzmanlar Harvey ile İrma’nın Amerikan ekonomisine verdiği toplam zararın 100 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

 

 

1 Yorum