‘Geçmiş günümüzle buluşuyor’

7 Eylül - 13 Ekim tarihleri arasında, Huma Kabakcı ve Mine Küçük küratörlüğünde, Anna Laudel Contemporary’de gerçekleşecek ‘Geçmiş Günümüzle Buluşuyor’ isimli karma sergi, ilhamını tarihten alan, farklı malzeme ve tekniklerle iş üreten, yerli ve yabancı 16 sanatçının eserlerinden oluşan bir seçki sunuyor.

Sanat
6 Eylül 2017 Çarşamba

Gazi Şansoy

 7 Eylül - 13 Ekim tarihleri arasında, Huma Kabakcı ve Mine Küçük küratörlüğünde,  Anna Laudel Contemporary’de gerçekleşecek ‘Geçmiş Günümüzle Buluşuyor’ isimli karma sergi, ilhamını tarihten alan, farklı malzeme ve tekniklerle iş üreten, yerli ve yabancı 16 sanatçının eserlerinden oluşan bir seçki sunuyor. Geçmişi, bugünü ve birbirleriyle olan ilişkiyi güncel sanat eserleri üzerinden tanımlayan sergi, günlük hayatlarımızda tanık olduğumuz olayları ve nesneleri yeniden yorumlarken, aynı zamanda tarihin günümüzdeki yaşamlarımızı şekillendirdiği gerçeğinden yola çıkıyor. Sergide, Sami Aslan, Burçak Bingöl, Hera Büyüktaşçıyan, Ahmet Civelek, Onur Hastürk, Patrick Hough, Bilal Hakan Karakaya, Seçil Kınay, Hasan Kıran, Maude Maris, Ardan Özmenoğlu, Murat Palta, Shahpour  Pouyan, Gazi Sansoy, Elvan Tekcan ve Pınar Yolaçan’ın işleri yer alıyor.

www.annalaudel.gallery


KOMŞUDA PİŞER BİZE DE DÜŞER!

‘Komşuda Pişer Bize de Düşer’ Sanatçı Kolektifleri Sergisi, 14 Eylül’de, ‘halka sanat projesi’nde açılıyor. Işıl Eğrikavuk küratörlüğünde ve Jozef E. Amado koordinatörlüğünde gerçekleşecek sergide, sanatçı kolektifleri dadans, HAH ve Pelesiyer, bu sergi için ürettikleri yeni işlerini sergileyecek. Aynı zamanda, video kolektifi artıkişler; sanat ve ekolojiyi bir araya getiren birbuçuk ve İstanbul Permakültür Kolektifi sergi kapsamında paralel etkinlikler düzenleyecek. Kolektif üretime odaklanan sergi, sanatsal anlamda bireyselliği bırakıp ortak bir isim altında üretmeye, ekolojik anlamda birlikte yeşertmeye ve gastronomik anlamda birlikte yemek yapma ve tüketmeye yer veriyor. Bu kapsamda sanat kolektiflerinin üreteceği işlere, atölye çalışmaları, video gösterimi ve söyleşilerin dâhil olduğu etkinlik programı eşlik edecek.

www.halkaartproject.net

 

SCHNEİDERTEMPEL SANAT MERKEZİNDE ‘FABRİKASYON’  SERGİSİ

 ‘Fabrikasyon’  mekâna özgü kumaş bazlı yerleştirmeler yapan üç görsel sanatçı Gili Avissar (İsrail), Stephanie Müller (Almanya) ve Lisa Simpson (Brezilya)’nın katılımıyla, Tuçe Erel’in küratörlüğünde, Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açılacak. Stephanie Müller ve Lisa Simpson’ın kıyafet dikerek müzik yaptıkları ‘Amfilenmiş Dikiş Makinaları Duosu’nun canlı müzik performansının da olacağı açılış pazartesi gerçekleşecek. Sergi, 7 Ekim’e kadar açık kalacak.

Sanatçıları bir araya getiren bağlantı, her sanatçının kumaşı medya olarak kullanması ve mekâna özgü gerçekleştirecekleri enstalasyonlar ile hem kendi aralarında hem de Osmanlı döneminde Aşkenaz terziler birliği tarafından sinagog olarak inşa edilmiş mekânın geçmişi ile diyalog kuruyor.

www.schneidertempel.org

 

AKBANK SANAT’TA MELİH LEVİ İLE MODERN ŞİİR SOHBETLERİ

14-15 ve 21-22 Eylül tarihlerinde Akbank Sanat’ta, MELİH LEVİ moderatörlüğünde düzenlenecek edebiyat sohbetlerinde modern şiirden söz edilecek. Modern şiirin karşılaştığı kavramsal sorunları ve bu sorunlarla yüzleşmek adına geliştirdiği teknikler tartışılacak. Her buluşmada katılımcılarla birlikte okuyup incelenecek şiirler olacak. ‘Şiiri şiir yapan ögeler nelerdir? Şiir modern hayatın gereklerine göre nasıl değişip gelişmektedir? Gündelik hayatı neden ve nasıl konu edinir?’ gibi sorular irdelenecek ve çeşitli akademisyen/şairler eşliğinde modern şiir hakkında farklı bakış açıları geliştirilecek. Etkinlik ücretsiz olup katılımcı sayısı 60 kişiyle sınırlı.