Türk Musevileri Müzesi bu yıl İstanbul Bienali´ne ´komşu´ etkinlik düzenliyor

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, 15. İstanbul Bienaline komşu etkinlik olarak ‘Komşu Kapısı Can Kapısı’ adlı karma fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak. Sergide, çarpıcı çalışmaları ile farklı etnik, kültürel ve sosyal alt yapıdan gelen on iki fotoğraf sanatçısının eserleri yer alacak.

Toplum
6 Eylül 2017 Çarşamba

Çarpıcı çalışmaları ile farklı etnik, kültürel ve sosyal alt yapıdan gelen on iki fotoğraf sanatçısının eserlerinin yer aldığı sergi yaşadığımız coğrafyada zaman içinde yeşermiş kültürlerin ortak zenginliğimiz olduğu düşüncesinden yola çıkarak kaybettiğimiz değerlere bir ağıt, gündelik yaşamda bir paylaşım, belki de gitme zorunda kalanlara bir veda. Gönül gözüyle baktığımızda, öteki dediğimiz komşumuzun bizden o kadar da farklı olmadığını görme şansı.

Rubi Asa’nın küratörlüğünü ve Dalia Maya’nın proje koordinatörlüğünü üstlendiği sergiye Bilal Akar, Berge Arabian, Mıgırdiç Arzivyan, Rubi Asa, Hakan Cırcır, Kemal Eskenazi, Henri Kandiyoti, Abdulkadir Karataş, Nikolaos Manginas, Alberto Modiano, Jil Pardo, Emine Ülkerim fotoğrafları ile katkıda bulunurken sergi manifestosunu Onur Caymaz yazdı.

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, bienal süresince ‘Komşu Kapısı Can Kapısı’ karma fotoğraf sergisinin yanı sıra, çekimlerini Nuri Kaya’nın yapmış olduğu ‘Galata’da Gece gezintisi’ filminin gösterimini ve ön kayıt gerektiren Galata’da rehberli geziler ile Müzede Sefarad öğle yemeklerini gerçekleştirecek.