Suudi Arabistan’dan Lübnan’a uyarı

Suudi Körfez İşleri Bakanı Tamer El Sabhan “Lübnan bizimle mi yoksa Hizbullah ile mi? kararını vermeli” şeklinde konuştu.

Dünya
5 Eylül 2017 Salı

Lübnan’daki İran askeri varlığını görüşmek  amacı ile Beyrut’u ziyaret eden Sabhan şöyle konuştu: “Şeytanın  (Hizbullah) ulusumuza karşı yaptığı insanlık dışı suçlar eninde sonunda Lübnan halkına da zarar verecektir. Lübnan  bu örgütle mi yoksa bizimle mi beraber? Tarafını seçmek zorunda.”   

Yedioth Aharonot gazetesinin adını vermekten kaçındığı diplomatik kaynaklara göre, eğer Lübnan hükümeti,  örgütü topraklarında barındırmaya devam ederse büyük bir bedel ödeyecek.  Öte yandan İsrail ordusu kuzey birlikleri Golan’da olabilecek bir çatışma için son yirmi yılın en büyük tatbikatı için hazırlanıyor.   Çarşamba sabahı başlayacak tatbikatın amacı İsrail’in Lübnan ve Suriye sınırındaki güvenliği artırmak. 

İran’ın  Suriye ve  Lübnan’da  Hizbullah gibi örgütleri kullanarak  askeri varlığını arttırma girişimi istihbarat örgütleri için yeni bir haber değil. İran, Hizbullah aracılığı ile  Lübnan sınırından İsrail’e karşı  büyük bir tehdit oluşturuyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede de bu konuyu gündeme getirmişti.