EuroBasket 2017´yi kaçıran yıldızlar

Ülkemizde yapılacak EuroBasket 2017 turnuvasının başlamasına kısa bir süre kaldı. Takımlar hazırlıklarına son sürat devam ederken talihsiz haberler üst üste gelmeye başladı.

Spor
23 Ağustos 2017 Çarşamba

Turnuvaya damga vurabilecek birçok yıldız sakatlıkları ve yoğun kulüp tempoları nedeniyle görev yapamayacak.

İşte o liste:

Jan Vesely - Çekya: Ülkemiz takımlarından Fenerbahçe Doğuş forması ile geçtiğimiz sezon Euroleague şampiyonluğu yaşayan 2.13’lük pivot, yorucu bir sezon geçirdiğini söyleyerek turnuvada forma giymeyeceğini açıklamıştı

Nemanja Bjelica - Sırbistan: Minnesota Timberwolves forması giyen Sırp basketbolcu, sakatlığını öne sürerek turnuvada forma giymeyecek bir başka isim.

Sergio Llull - İspanya: Avrupa'nın en iyi guardları arasında yer alan ve Real Madrid forması giyerken sağ diz ön çapraz bağlarında kopma gerçekleşen Sergio Llull, bu sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Tedavisi tamamlayan yıldız, turnuvayı kaçıran bir başka İspanyol oyuncu oldu.

Rudy Fernandez - İspanya: Milli takım içerisinde bu yıl oynamak istemediğini söyleyen Rudy Fernandez, Euroleague’in yoğun takviminden dolayı yorulduğunu ve dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söylemişti. Bir başka önemli ve ünlü İspanyol oyuncu turnuvada yer alamayacak.

Giannis Antetokounmpo - Yunanistan: Yaşadığı diz sakatlığından dolayı Eurobasket 2017’de yer alamayacağını sosyal medyada paylaştığı bir mesajla açıklayan Yunan basketbolcu, turnuvada forma giyemeyeceği için kendini suçlu hissettiğini de belirtmişti

Nicolas Batum - Fransa: Charlotte Hornets forması giyen Fransa Milli Takımı’nın yetenekli forveti Batum, kendini kulüp takımına adamak istediğini ve bu sebepten dolayı da turnuvada yer almayacağını açıkladı.

Danilo Gallinari - İtalya: İtalya’nın Hollanda ile oynadığı hazırlık karşılaşmasında rakibine yumruk atan İtalyan isim Gallinari’nin elinde kırık oluşmuştu ve bu sebepten dolayı Eurobasket 2017’de forma giyemeyeceği açıklandı.