ABD belediye başkanları ADL ile el ele

Dünya
21 Ağustos 2017 Pazartesi

ABD’nin en büyük şehirlerinin belediye başkanları ADL (İnkâr ve İftira ile Mücadele Birliği) ile nefret ve bağnazlıkla mücadele konusunda işbirliği başlattı.

Yaklaşık 200 belediye başkanı geçtiğimiz cuma günü açıklanan anlaşmayı kabul ettiğini belirtti. Söz konusu anlaşma ABD Belediye Başkanları Konferansında gündeme gelmişti. Belediye başkanları ırkçılığa, beyazların üstünlüğüne ve bağnazlığa karşı olduklarını, ırkçılık ve ayrımcılığa karşı halkı bilinçlendirmek adına kamu güvenlik ve eğitim programlarını hayata geçirmeyi planladıklarını beyan etti.

Anlaşmayı imzalayanlar arasında New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Philadelphia, Washington DC ve Phoenix belediye başkanları bulunuyor.

 Açıklamada, “Senelerdir Amerika’nın belediye başkanları medeni hakların destekleyicisi olurken, her zaman ırkçılık ve ayrımcılığın her türüne karşı oldular. Şimdilerde eyaletlerimizde ve hükümetimizin üst düzey birimlerinde medeni hakların azaltılması konusunda çabalar gözlemliyoruz. Nefret suçları, yabancı düşmanlığı ve Müslümanları, Yahudileri ve diğer azınlıkları hedef alan ayrımcılık eylemlerinde büyük bir yükseliş görüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Anlaşma 10 maddelik bir programdan oluşuyor: Bağnazlığı alenen suçlamak, özgürce konuşabilmeyi destekleyecek güvenliği sağlamak, nefret suçlarını mahkûm edecek kanunların geçmesi ve halkı bu konularda eğitmek için gerekli bütçeyi ayarlamak, bağnazlıkla savaşmak için toplum önderleri ile birlikte çalışmak ve okullarda eğitim programlarına önem vermek.