Büyükada Sinagogunda görkemli yaz konseri

Pazar gecesi Büyükada Sinagogu yaklaşık 700 kişiyi konuk etti. Müzik direktörlüğünü İzzet Bana’nın yaptığı, orkestra şefliğini Yusuf Cefi Sağlamlar’ın yürüttüğü konserde, solistler Ediz Bahar ve Cenk Rofe, büyük beğeni topladı.

Sanat
23 Ağustos 2017 Çarşamba

Büyükadalı birçok yetkilinin de katılım gösterdiği konser gecesinin sunuculuğu Rafi Habib üstlendi. Müzik prodüktörü İzzet Bana’nın başarı ile yerine getirdiği konserin müzik direktörlüğü ve orkestra şefliği görevi de Yusuf Cefi Sağlamlar’a aitti. Gecenin solistleri ise herkesin gönlünde taht kuran, bugüne kadar sayısız başarılı etkinlikte rol almış Ediz Bahar ve Cenk Rofe oldu. Poptan müzikale, müzikallerden klasiklere yolculuk yapılan gecede adeta tek başına müzik okulu haline gelen İzzet Bana’nın çalıştırdığı Estreyikas d’Estambol Müzik Topluluğu zaman zaman sahnede yer alarak solistlere eşlik etti. Türkçe seçilen şarkılar da büyük beğeni topladı. Kimi şarkıda Kalamış ziyaret edildi, kimi zaman ise ‘Bağdat’la coşuldu. İzleyicilerin dağıtılan ışıklarla şarkılara eşlik etmesi de oldukça hoş bir görüntü oluşturdu. Gecenin sürpriz konukları da vardı. Büyükada Sinagogu hazanları Cako Sarfati ve Rıfat Romi bir şarkıya iştirak ettiler. Ardından diğer bir dinletide Rav Mendy Chitrik sahnede yerini aldı. Sinagog alkışlarla inledi. Konserin bitiminde Büyükada Sinagogu Yönetim Kurulu Başkanı Kurtuluş Morhayim mikrofonu alarak emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra İzzet Bana, Yusuf Sağlamlar, Cenk Rofe ve Ediz Bahar’a şükran plaketlerini sundu. Büyükada Sinagogu’nda gerçekleştirilen ve böyle mutluluk içinde birlikte olmamızı sağlayan konserlerin devamının gelmesi dileklerini alan yönetim kurulu memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bir yandan eğlence ve müzik derken, diğer yandan Büyükada Sinagogu Tora Sohbetleri de doludizgin sürmekte. Rav Naftali Haleva’nın gerçekleştirdiği ‘Tora ‘da Cinsellik’ konusu oldukça ilgi gördü. Bir sonraki hafta gerçekleşen etkinlikte Rav İzak Peres ‘in sürdürdüğü sohbetin konusu da oldukça ilgi çekiciydi.’Yahudilikte doğumgünü’ Aynı gece sinagogun devamlı katılımcılarından Nino Mizrahi’nin doğumgünü de kutlandı. Başarılı geçen bu iki konuşmanın ardından sırayı Rav İsak Alaluf aldı. Kendisi de ‘Kem gözAyin ara’ konusunu ele aldı.

Ayin Ara ile ilgili farkı yaklaşımlar ve bundan korunma yollarını anlatan konuşması ile merak edilen birçok soruya ışık tuttu. Sırada Rav Albert Gerşon’un ‘İsimler ve önemi’ adlı konuşması var. Rav Gerşon bu konuşmasında, Çocuklarımıza isim koyarken aslında onların kaderini mi belirliyoruz? İsim değişince neler değişiyor? gibi konular üzerine bilgiler verecek.