Dünyayı güldüren adam Jerry Lewis hayata veda etti

Bir zamanların efsanevi komedi yıldızı ve yardımsever Jerry Lewis, 91 yaşında hayata veda etti.

Dünya
21 Ağustos 2017 Pazartesi

Geçtiğimiz pazar günü Las Vegas’ta evinde hayata gözlerini yuman Lewis’in vefatını ilk olarak The Las Vegas Review Journal dergisi köşe yazarı John Katsilometes duyurdu.

Dünyanın en çok, başrolünü oynadığı ‘The Nutty Professor’ filmi ile tanıdığı Yahudi asıllı yapımcı, aktör ve komedyen Lewis, birçok filmde de ünlü yıldız Dean Martin ile birlikte çalışmıştı.

Aynı zamanda bir yardımsever olan ünlü komedyen,  kırk yıl boyunca düzenlediği TV şovlarında  kas distrofisi (Muscular Dystrophy) hastaları için yüz binlerce dolar yardım topladı.

Lewis, 1960’larda film endüstrisinden kısmen çekilmesine rağmen, Las Vegas’ta TV şovlarında komedi performanslarına devam etti.

Kariyerine 1949 yılında başlayan ünlü oyuncu, Martin Scorcese’nin 1982 yapımı Kahkahalar Kralı  (The King Of Comedy) filmi ve TV dizisi Wiseguy ile de ününe ün katmıştı.

New Jersey’in Newark kentinde  Joseph Levitch adı ile doğan  ünlü oyuncunun  her ikisi de komedyen olan anne ve babası yıllarca New York’un Catskills sayfiyesinde bir gece kulübünde çalışmışlardı.

Lewis, komedyen ailenin sahne adı idi.