Hamas’ın para aklama yöntemleri ortaya çıkarıldı

İsrail Güvenlik Ajansı, Hamas’ın Türkiye’deki bir fabrika üzerinden Gazze ve Batı Seria’daki El Halil şehirlerine yaptığı para aklama trafiğini ortaya çıkardığını iddia etti.

Dünya
9 Ağustos 2017 Çarşamba

Şin Bet olarak da bilinen İsrail Güvenlik Ajansının geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2016 yılında gönderilmeye başlanan ödenekten Gazze ve Batı Şeria’da bulunan Hamas’a bugüne kadar 210 milyon dolar aktarıldığı belirtildi.

Jewish Telegraphic Agency’nin bildirdiğine göre İsrail Ordusu askeri savcısının olaya karışanlara dava açması bekleniyor.

Yapılan soruşturma kapsamında Batı Şeria’da beş Hamas üyesi tutuklanırken, Gazze ve Türkiye’den olaya karışanların belirlendiği iddia edildi. Operasyonun başındaki kişinin, haziran ayında tutuklanan üst düzey Hamas yetkilisi ve Filistin Yönetimi Yasama Konseyi üyesi Muhammad Maher Bader olduğu dile getirildi.

Şin Bet yaptığı açıklamada Bader’in, El Halil’den tuttuğu kuryelerin iş adamı kılığında Türkiye’ye gelerek on binlerce doları, El Halil’e uluslararası kurye aracılığıyla gönderdiğini ve paraların Batı Şeria’da bulunan Hamaslı teröristlerce paylaşıldığı iddiasına yer verdi.

Aktarılan paranın Hamaslı teröristlerin cezaevinden çıkmaları için kullanıldığı, ayrıca aklanan kara paraları yasal göstermek için milyonlarca dolara mal olacak bir çimento fabrikasının yapılmasının planlandığı da belirtilenler arasında.