Avustralya’da mahkeme terör hedefi olacağı gerekçesi ile yeni sinagog yapımına izin vermedi

Avustralya’nın deniz kenarındaki kumsalı ile ünlü Sidney’in Bondi kıyı şeridine Yahudi cemaati tarafından yapılmak istenen sinagog mahkeme tarafından engellendi.

Dünya 0 yorum
4 Ağustos 2017 Cuma

Çarşamba günü açıklanan yüksek mahkeme kararı sinagogu inşa etmek isteyen grup tarafından tepki ile karşılandı. Tepkide söz konusu mahkeme kararının terörü ödüllendirdiği dile getirildi.

 Sinagogun yapılmasına ilk olarak bölgeden sorumlu Waverly Belediyesi karşı çıktı. Belediye kararını yargıya götüren Yahudi cemaati yerel mahkemeden sonuç alamayınca dosyayı temyize götürdü, ancak temyiz de bir alt mahkemenin verdiği kararı destekledi ve inşaatın kıyı şeridinin güvenliği açısından sakıncalı olduğu hükmünü verdi.

 Sinagogu finanse edecek Yahudi grup olan ‘Doğu Avrupa Göçmenleri Vakfı Başkanı Rav Yehoram Ulman kararı esefle karşıladıklarını belirtti. Ulman şunları ifade etti: “Böyle bir karar görülmemiş. Bunun sonuçları çok olumsuz olacak. Böylece hiçbir Yahudi kurumunun binası şehir merkezinde yer alamayacak. Bu karar Yahudi varlığının Sidney’de var olmasını zorlaştırdığı gibi aynı zamanda terörizmi de ödüllendirmektedir.

 Kararı Avustralya Yahudi Cemaatleri Birliği de protesto etti.

 

 

1 Yorum