Çeşme’de Yaşar Aksoy’dan Prof. Harari konferansı

Gazeteci-Yazar Yaşar Aksoy Çeşme’de gerçekleştirdiği söyleşisinde ‘Sapiens’ ve ‘Homo Deus’ kitaplarını içeren bir akıl ve bilgi kurgulaması yaptı.

Toplum
2 Ağustos 2017 Çarşamba

Dünyada çok okunan ‘Sapiens’ ve ‘Homo Deus’ kitaplarının yazarı, Kudüs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Yuval Noah Hariri’nin görüşleri, her yaz sezonu toplanıp akademik konferanslar düzenleyen İzmirli Musevi Cemaati üyelerinden oluşan ‘Çeşme Ilıca Şantiye Evleri Dostluk Grubu’nda Gazeteci -Yazar Yaşar Aksoy tarafından bir söyleşi şeklinde sunuldu.

Geçen sene aynı dostluk gurubuna ‘Kıbrıs Sorunu ile Ermeni Soykırım İddiaları’ konusunda konuşan Yaşar Aksoy’u, bu kez aralarında işadamları, akademisyenler, turist rehberleri, gurme bilimi öğretmenleri bulunan geniş bir kesim izledi.

Yaşar Aksoy’un son derece verimli ve duyarlı geçen söyleşisinde, ‘evrenin oluşumu, çıkışı ve ilk insanın yaratılışından gelecek yüzyıllarda ortaya çıkması beklenen yapay zeka katkılı yeni küresel kozmik ırkın yaratacağı olası sorunlara kadar’ geniş perspektifli bir akıl ve bilgi kurgulaması yapıldı.

Toplantının sonunda, Çeşme Ilıca’da ‘Yardımsever Vefalı Ağabey’ olarak bilinen İsrail Türkiyeliler Birliği Geçmiş Dönem Başkanı Moreno Margunato’ya, Yaşar Aksoy tarafından, uzun yıllardır gruba gösterdiği vefalı arkadaşlık sebebiyle, 1999 yılında Batyam Holon Mezarlığında birlikte buldukları ünlü şarkıcı Dario Moreno’nun mezarı ile ilgili bir armağan sunuldu. Rehberi ve Yazar Sara Pardo’nun da katıldığı toplantının sonunda Çeşme popüler tarih araştırmacısı Emin Özdemir de Ilıca tarihinden kesitler anlattı ve ardından bir hatıra fotoğrafı çekildi.