‘Talk şov’da bar-mitzva çekişmesi

13 yaşındaki Will Rubin bar-mitzva kutmasını, ABD televizyonlarındaki ünlü ‘Jimmy Kimmel Live’ temalı yapınca, şova konuk oldu. Ancak eski talk şovcu Jon Stewart, bu duruma alınıp programı basınca, ortaya Yahudilikle süslü ilginç bir şov çıktı

Dünya
2 Ağustos 2017 Çarşamba

Will Rubin bar-mitzva törenini ‘Jimmy Kimmel Live’ temalı yapınca şova davet edildi. Buna alınan eski talk şov programcısı Jon Stewart şovu bastı.


13 yaşındaki Will Rubin geçtiğimiz haftalarda ABD’nin ünlü talk şov programı Jimmy Kimmel Live şovundan yola çıkarak bar-mitzva partisi yaptı. Jimmy Kimmel, 13 Temmuz tarihli programında onunla görüntülü bağlantı yaptı. Rubin, bar-mitzvası için önceden çekmiş olduğu klipte Kimmel’a bir gün kendisi gibi olacağını söyleyerek partisine davetiye göndermişti. Kimmel törene gidemese de genç çocuk için bir video hazırlamış, videoda izinsiz isim hakkı kullandığı için Rubin’e dava açacağını ama anneannesinin hediyesinin yarısına anlaşabileceğini söylemişti.

Şov sırasında kahkaha dolu bir sohbet devam ederken birdenbire sahneye eski ‘Daily Show’ sunucusu Jon Stewart geldi. Kimmel’ın elini bile sıkmayan Stewart, Rubin’e seslenerek “Madem bar-mitzvan için bir talk şov sunucusundan etkilenecektin neden beni düşünmedin? Birkaç sene öncesine kadar ben de şovmendim. Üstelik ben Yahudi’yim. Bir talk şovcusunu idolün olarak seçeceksen bir Yahudi’yi seçmeliydin!” dedi. Araya Kimmel girince İbranice “Şeket bevakaşa / Sus lütfen!” diyen Stewart şöyle devam etti: “Şakayı anladın mı, Will? Aferin, ama Kimmel anlamadı; neden mi? Çünkü o Yahudi değil!”

Kimmel Stewart’a üzülmemesini belki Will’in düğün temasının ‘Daily Show’ olabileceğini söyleyince araya giren Rubin emin olmadığını belirtti. Bunun üzerine Stewart üzgün gözleriyle ‘Damdaki Kemancı’dan “Sunrise sunset” şarkısını mırıldanarak seti terk etti.

Will Rubin anneannesinden gelecek olan hediyenin yarısını Kimmel’a değil, Los Angeles çocuk hastanesine bağışlayacağını açıklayarak herkesten alkışları topladı.