Baba, kızının adına bağış için 48 kilometre yüzdü

Kültür
31 Temmuz 2017 Pazartesi

2 Eylül 2001 tarihinde, Kuzey İsrail’de yaşayan Netta Cohen, babası Guy’e ilkokula başlayacağı için ne kadar heyecanlı olduğunu söylemişti.

Bir hafta sonra, 11 Eylül’de ise, Netta’nın bir haftalık yas dönemi bitti.

Babası Guy Cohen kızının “masasının yanında yere düştüğünü” belirtti. Doktorlar ölümünün ani kalp durmasından kaynaklandığını açıkladı: “Kalbi atmayı bıraktı, bunun bir açıklaması yok.”

Metal imalatı sektöründe CEO olarak çalışan Guy, o günden beri, ani kalp durmasını üzerinde çalışan Rambam Sağlık Merkezi için bağış topluyor.

52 yaşında olan Cohen bağışları uzun mesafe yüzerek olarak topluyor. Geçen pazar günü başlayan ve Manhattan çevresinde olan 20 Bridges Swim etkinliğine Cohen bu amaç için katıldı.

50 yaş üzeri düzinelerce insanın katıldığı bu etkinliği sekiz saatin altında bitiren Guy etkinliği birincilikle tamamladı. Etkinlikte yüzülen her mil için belirli bir miktarda para toplayan Guy, Rambam Hastanesinin Swim From The Heart (Kalpten Yüz) kampanyasına tamı tamına 25 bin dolarlık bağış topladı.

Magen David sembollü mayosuyla yüzen Guy’a, üç aile üyesi, ellerindeki İsrail bayrağı ile yakınındaki bir tekneden eşlik etti.

Genç yaşlarında maratonlara katılan Guy’ın katıldığı maratonlar arasında Akdeniz’de 24 saat süren bir yarış da var. Bu maratonlara katılmasının sebebi ise kaybettiği kızının acısını sindirmeye çalışması. 15 yıldır kızının ölümünün yol açtığı acıyı içinde tutan baba kızının fotoğraflarını telefonunda, masasında ve evinde bulunduruyor ve “Onu içinde taşıyorum, yalnızken ağlıyorum” diyor.

Uzun mesafe yüzmeye başladıktan sonra Koçu Ori Selan’ın Rambam Hastanesi ile bir bağlantısı olduğunu öğrendi ve ani kalp hastalığı üzerine yapılan araştırmalara gönüllü olarak bağış toplamaya karar verdi.

Saatlerce suda kalan ve sadece dalgaların sesini duyan Cohen bunun bir şekilde kendini tedavi ettiğini belirtti.

Aklında hep Netta’nın bulunduğunu söyleyen baba, kızının onun bu halini görseydi onunla gurur duyacağını söylüyor.

‘3 Triple Crown’ olarak adlandırılan ultra sporundan biri olan 20 Bridges yüzme yarışını tamamlayan Guy, diğer iki yarışı da tamamlayacağını belirtti. Bu etkinliklerden birisi Katalina adasından başlayıp Kaliforniya’da biten ‘Catalina Channel Swim’, bir diğeri ise Fransa’dan İngiltere’ye olan ve yüzücülerin Manş Denizini geçmesi gerektiği ‘English Channel’.

Eylül başlarında kızının mezarına gidecek olan Guy, Yahudi geleneğine uygun olarak mezarına bir taş bırakacak. Bu sefer bırakacağı taş ise Manhattan’dan olacak.

 

Derleyen: Eren Roso