Filistin Yönetimi Tapınak Tepesi saldırısını kınadı

Filistin Yönetimi Lideri Mahmut Abbas İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu arayarak Kudüs’te iki Dürzi polisin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı kınadı.

Dünya
14 Temmuz 2017 Cuma

Telefon konuşmasında Abbas, Tapınak Tepesi’nde ibadetin yasaklanmasının doğru olmayacağını, böyle bir tedbirin daha büyük provokasyonlara yol açabileceğini belirtti. Abbas’a göre, Tapınak Tepesi’nin tarihi ve dini öneminden dolayı halihazırdaki statüsünü korumak gerekiyor. Netanyahu da Filistin liderine kutsal bölgenin halihazırdaki kurallarının şimdilik değişmeyeceğini belirtti.

 Öte yandan Ürdün medyasında çıkan haberlerde, Krallığın, İsrailli yetkililerle durum hakkında devamlı irtibat içinde olduğu, Tapınak Tepesi’nin yeniden açılması için talepte bulunulduğunu yazdı.

 İsrail Başbakanı Netanyahu da  saldırı ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Bugün saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum Bugün üzücü bir gün. Bugün Dürzi kardeşlerimiz  ülkemizi korumak için hayatlarını verdiler. Onları ve kahramanlıklarını en içten duygularımla selamlıyorum. İsrail onları asla unutmayacak. Hatıraları her zaman kalbimizin en derinlerinde yaşayacak.”