Hapisten çıkan Ehud Olmert alışverişe koştu

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 2 Temmuz’da cezaevinden tahliye edilmesinin ardından Tel Aviv’deki TLV Alışveriş Merkezine gitti.

Dünya
5 Temmuz 2017 Çarşamba

Sabah erken saatlerde hapishaneden serbest bırakılmasından saatler sonra, eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Tel Aviv’in en yeni ve modern alışveriş merkezinde alışveriş yapmaya gitti.

TLV Moda Alışveriş Merkezi yönetimi yaptığı açıklamada, Olmert’in AVM’nin CEO’su Tümgeneral Avi Zamir ile karşılaşmadan önce birkaç şey satın aldığını belirtti. Avi Zamir, Olmert’in görev süresi boyunca askeri personel şefi olarak görev yapıyordu. Alışveriş merkezinde Olmert’i gören yüzlerce kişi kendisini selamladı ve iyi dileklerini sundu.

Yolsuzluklara karıştığı gerekçesiyle 27 ay hapis cezasına mahkum olan Olmert 16 ay sonra Ma’asiyahu Hapishanesinden şartlı tahliye edildi.

2006 - 2009 yılları arasında İsrail başbakanı olarak görev yapmış olan 71 yaşındaki Olmert, İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin’e şartlı tahliye şartlarının tamamen kaldırılması için talepte bulundu.

İsrail Hapishaneleri Hizmet Tüzüğüne göre, erken serbest bırakılan hükümlülerin, öngörülen ceza süreleri tamamlanıncaya kadar bir dizi şartı yerine getirmeleri gerekiyor. Bunlar arasında, ülkeyi terk etme yasağı, haftada iki kez kontrol amaçlı imza vermeleri, haftada bir sosyal hizmet uzmanıyla görüşmek yer alıyor. Olmert, Mart 2014’te İsrail tarihinde yaşanan ve en büyük grev olaylarından birine sebep olan, Holyland emlak yolsuzluğu davasında mahkum edilen sekiz yetkili ve işadamından biriydi.