Büyükada Hesed Le Avraam Sinagogu 2017 yazına hazır

Büyükada Hesed Le Avraam Sinagogu uzun bir kış sonrası yepyeni etkinlikler sunmanın tatlı heyecanını yaşıyor.

Toplum
5 Temmuz 2017 Çarşamba

2017 yaz döneminde Büyükada Sinagogu, birtakım değişikliklerle yaza merhaba demenin mutluluğu içinde. Birkaç sene önce kaybettiğimiz Rav Moşe Benveniste ve sonrasında üç yıl bu görevi başarı ile sürdüren Rav Selim Eskenazi’den sonra Haham Akaal görevini Rav Albert Gerşon üstlendi.

Ayrıca Büyükada Sinagogu, yönetim kadrosuna gençleri de dahil etmenin güzelliğini yaşıyor. Genç, dinamik, aktif rol oynayacak yeni üyeler Livyo Yuhay, İlyas Yeroham, Samson Levi ve Talmud Tora’nın Geçmiş Dönem Başkanı Yusuf Andiç’in de desteğiyle, Büyükada Sinagogu dinamizmine ivme katmayı planlıyor. Türk Yahudi Toplumu Başkan Vekili Moris Levi’nin de desteğini alan yönetim kurulu, büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürmekte. Senelerdir canla başla çalışan Eliya Barokas, Rafi Habip, TYT Başkan Vekili Moris Levi, Vedat Nakri, Momo Mazaltov, Sami Özberaha ve Erol Meşulam kemikleşen sağlam yapılarıyla aralarına yeni katılan kardeşlerine önderlik edip, ışık tutuyorlar.

Senelerce özverisi, çalışkanlığı ve kendine has yetenekleri ile görevini başarı ile sürdüren Yönetim Kurulu Başkanı Kurtuluş Morhayim’in önderliğinde yepyeni ve çok ses getirecek bir oluşumun da temelleri atılıyor. Büyükada Hesed Le Avraam Sinagogunun artık bir de hanımlar grubu olacak. Kadınlar nereye el atsa güzelleştirir fikriyle yola çıkan yönetim kurulu üyeleri; bazı kültürel etkinlikleri de kurulacak olan kadınlar kolu yardımları ile organize etmeyi planlıyor. Bu grubun başkanlığını uzun süredir cemaatin çeşitli alanlarında katkılarda bulunan Luiza Uçki üstlenirken, birlikte çalışacağı değerli bir hanımlar kurulu da oluşturulmuş durumda. Cemaate katkılarıyla her zaman katkıda bulunan Nazlı Doenyas, Ayda Gerşon ve yönetim kurulu üyelerinin eşleri bu oluşuma çok olumlu destek vermekteler.

Bu yaz Kültür Merkezinde; İbranice dersleri, yetişkinlere dans çalışmaları, çarpıcı konularda Tora sohbetleri ve ‘İşte Hayatınız’ köşesiyle başarılarıyla ün salmış kişilerin konuk edileceği bir yaz programı hazırlamak ile uğraş veren grubun amacı; kısacık süren yaz dönemini aktif, keyifli ve hep beraber hoşça vakit geçirilen bir zaman dilimine dönüştürmek.