Kadıköy’de duvarlar dile geliyor!

Kadıköy’deki boş duvarları sanat eserine dönüştüren ‘Mural İstanbul Festivali’nin altıncısı 4 Temmuz’da Eskişehir’den gelen Writer Material adlı grup ile başladı

Tuna SAYLAĞ Sanat
5 Temmuz 2017 Çarşamba

Kadıköy Belediyesi’nin organize ettiği festival, Türkiye’de bina cephelerinin tümüyle boyandığı ilk etkinlik olma özelliğini taşıyor. Bu yıl farklı olarak Ukraynalı sanatçı Alex Maksiov tarafından bir duvar ve bir zeminde üç boyutlu resim yapılacak. 31 Temmuz ‘a kadar devam edecek olan,  üç yerli üç yabancı sanatçının altı duvar ve bir zemin çalışması ile katılacağı Kadıköy Belediyesi 2017 Mural Festivali, 31 Temmuz’da sona erecek.

Arslan Sükan ‘Prelude’ ile Leica Gallery İstanbul’da

Bomontiada’da yer alan Leica Yerleşkesi içindeki Leica Gallery İstanbul, 5 Ağustos’a kadar Arslan Sükan’ın sahne arkası defile fotoğraflarından oluşan ‘Prelude’ başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı, sergide yer alan fotoğraflarda, izleyicinin beklentilerini ilk bakışta doğrular gibi yaparken pratikte ters düz eden; bir fikir ya da formu yeniden yaratan bir anlatıcı olarak karşımıza çıkıyor. Sükan, hem iç mimarlık hem de fotoğraf üzerine aldığı eğitimlerinin de etkisiyle, insan algısının limitlerini, fiziksel ile sanal, görünenle görünmeyenin sınırlarını araştıran çok yönlü bir sanatçı.

Goran Bregovic Harbiye Açıkhava’yı coşturacak

Balkanların en popüler besteci ve müzisyeni Goran Bregovic, 28 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi’nde sevenleriyle buluşacak. Solfej Organizasyon ve Kerki Prodüksiyon tarafından gerçekleştirilecek olan İstanbul Harbiye Açıkhava Konserlerinde birbirinden değerli yıldızlar sahne alacak.