İsrail için imaj operasyonu

5 Kıtada onlarca ülkede gönüllüler İsrail’in uluslararası imajını düzeltmek için faaliyet yapıyor.

Dünya
5 Temmuz 2017 Çarşamba

Maccabi World Union, EIPA ve IAC gibi Yahudi kurumları  tarafından düzenlenen organizasyonlarda BDS gibi İsrail karşıtı örgütlerin İsrail hakkındaki iddiaları çürütülüyor ve İsrail’in imajının düzeltilmesi için tanıtım faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Tanıtım faaliyetlerinin başını çekenlerden Rav CarlosTapiero, özellikle Batı Avrupa’da İsrail düşmanlığının ürkütücü derecede arttığını, ABD, Kanada; hatta  Avustralya da bile en prestijli eğitim kurumlarında İsrail’in var olma hakkının olmadığını iddia eden grupların türediğini belirtti.

İsrail’in imajının düzeltilmesi için çalışan örnek  kurumlardan biri olan  Maccabi World Union, bugün 70 ülkede, yaklaşık 500 gönüllü ile çalışıyor.

Maccabi World Union kurumunun direktörlüğünü yapan RavTapier, tanıtım ve imaj faaliyetlerini şöyle özetliyor: “İsrail hakkında seminerler düzenliyor, toplumdaki kanaat önderlerinin, eğitimcilerin  katıldığı toplantılarda BDS gibi İsrail karşıtı örgütlerin iddialarına karşı cevaplar veriyoruz.   Batıdaki Yahudi cemaatlerin liderlerine İsrail hakkında yalan söyleyenlerle nasıl mücadele edileceğini öğretiyoruz.

Şimdiye kadar Polonya’dan Güney Afrika’ya 25 ülkede Yahudi cemaatlerinden gelen gönüllülere de İsrail’in imajının düzeltilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda da eğitim verdik.”