Holokost kurtulanlarından Polonya’ya açık mektup

12 Holokost kurtulanı Polonya Dışişleri Bakanı’na yazdıkları açık mektupta, Krakow’da toplanacak UNESCO Dünya Mirası Komitesinin, İbrahim Peygamber ve diğer peygamberlerin mezarlarının bulunduğu Hebron şehrini ‘Filistin’in Dünya Mirası’ adı altında deklare edilmesine karşı oy kullanmasını istedi.

Dünya
4 Temmuz 2017 Salı

Polonya asıllı olan ve bugün İsrail’de yaşayan kurtulanlar mektupta, Polonya Dışişleri Bakanı ve hükümetini uyararak, Filistin yönetiminin dünyaya yalan söylediğini,  Hebron’un Yahudi inancı ile olan ilişkisini inkar ettiğini belirttiler.   41 ülkenin temsilcisinden oluşan, Krakow’da toplanacak UNESCO Komitesi, Filistin Yönetiminin talebi doğrultusunda Hebron şehrinin Filistin Dünya Mirası olarak onaylanmasını görüşecek.

 2015 yılında da UNESCO, Hebron’da bulunan Yakov (Yakup) Peygamber’in eşi ve  Yosef’in (Yusuf Peygamber) annesi ‘Raşel’in mezarını Müslümanlık anıtı olarak deklare etmişti. Karar da ayrıca, Peygamber  Mezarlarının bulunduğu, Yahudi inancına göre çok önemli olan bölge, ‘Filistin’ olarak deklare edilmişti. Karar sonrası İsrail Hükümeti ve dünya Yahudileri UNESCO’yu protesto etmişti.