Katar da Wonder Woman filmini yasakladı

Katar, başrolünü İsrailli oyuncu Gal Gadot’un oynadığı Hollywood yapımı Wonder Woman filmini Tunus ve Lübnan’dan sonra yasaklayan üçüncü ülke oldu.

Dünya
3 Temmuz 2017 Pazartesi

Katar’ın da yasaklama sebebi çoğunluk nüfusu Arap olan diğer ülkelerle aynı: Gal Gadot’un İsrailli olması ve İsrail ordusunda hizmet etmiş olması.

Filmin ilk gösterimi önümüzdeki perşembe günü, Vox ve Novo adlı sinema salonları zincirinde gösterilmek üzere  için planlanmış ve basına duyurulmuştu. Ancak Doha News gazetesinin haberine  göre film son anda sinema salonlarının web sitesinden çıkarıldı.  Film, Ürdün’de de yasaklanmak istenmiş, filmin gösterimi  Haberleşme  Komisyonu tarafından önce geçici olarak askıya alınmış ancak daha sonra kanuni bir engel olmadığına karar verilerek serbest bırakılmıştı.

32 yaşındaki Gal Gadot İsrail ordusu kariyerini hiçbir zaman gizlemiyor. Ünlü yıldız 2016 yılında Gazze Savaşı hakkında Facebook’ta yaptığı paylaşımlarda İsrail’in haklı olduğunu savunmuştu. Gadot, 2006 yılında da  aktif görevdeyken Lübnan savaşında  muharebe eğitim görevlisi olarak çalışmıştı.