Vandallar New Jersey’de Holokost Anıtına Yahudi aleyhtarı poster astı

Ortodoks Yahudilerinin yoğun olarak yaşadığı Lakewood kasabasında bazı kişilerin devletten haksız yardım alması iddiası ile tutuklanması sonrası, New Jersey’deki Holokost Anıtına antisemit poster asıldı.

Dünya
3 Temmuz 2017 Pazartesi

Postere ek olarak bazı Yahudilerin arabalarına da  Ortodoks Yahudileri’i hırsız olarak olarak tanımlayan afişler yapıştırıldı.

Yahudilere hakaret manasına gelen bir deyim kullanan posterdeki yazı ve afişler İftira ve İnkarla Mücadele  Derneği ADL tarafından internette paylaşıldı ve etnik saldırı protesto edildi.  New Jersey Eyaleti resmi bir açıklama ile söz konusu poster ve afişleri  asanların bulunmasına yardım eden kişiye 10 bin dolar ödül verileceğini belirtti. 

Lakewood’da yaşayan  Yahudi asıllı  yedi çift, bir  haham ve karısı devlette gelirlerini düşük beyan ederek, haksız sosyal yardım almaktan FBI tarafından  tutuklanmıştı. Söz konusu şüpheliler kefaletle serbest kaldıklarından tutuksuz yargılanacaklar.  Savcılık şüphelilerin haksız olarak; sağlık, barınma ve yiyecek yardımı aldıklarını iddia ediyor.