"Özgürlüğü Kutlayın"

Donald Trump inanç özgürlüğünü savundu

Dünya
2 Temmuz 2017 Pazar

ABD Başkanı Donald Trump 1 Haziran Cumartesi gecesi Washington’da savaş gazileri için verilen,  Evanjelist Hristiyanların da bulunduğu bir konserde ABD’de inanç özgürlüğünün temel bir hak olduğunu ifade etti.

Her ABD vatandaşının dini özgürlükleri savunması ve desteklemesi gerektiğini belirten Trump, en büyük tehlikenin terörizm olduğunu ifade etti.

Trump şöyle konuştu: “Bugün terörizm  dünyada  dini özgürlükler için en büyük tehdittir.  Terörizmin bu ülkede yayılmasına ve kıyılarımızdan girip ABD özgürlüklerinin arkasına sığınarak şehirlerimizde gizlenmesine asla izin vermeyeceğiz.”   Başkan, Özgürlüğü Kutlayın adı verilen konserde sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemize katılmak isteyenler şunu bilmelidirler ki, ancak Amerikan değerlerini kabul edip Amerikan ulusunu sevmeleri durumunda aramızda kalabilirler.  

241 yıl önce  Bağımsızlık Bildirisi imzalandığından bu yana Amerikan halkı özgürlüğün Yaratıcı’dan geldiğine inanmıştır. İnsan hakları, özgürlük Tanrı tarafından verilmiştir, dolayısı ile hiçbir dünyevi güç bizi bu haklardan mahrum edemez. İşte bu yüzden benim hükümetim gücü Washington’dan alıp, ait olduğu yere, tekrar halka vermek için çalışmaktadır"