İran, Davut Peygamber’in yıldızını hedef aldı

Balistik silah denemesi yapan İran ordusu, füzenin hedef aldığı noktaya İsrail ve Yahudiliğin sembolü olan Davut’un Yıldızı figürünü çizdi.

Dünya
29 Haziran 2017 Perşembe

Füze testinden sonra bir açıklama yapan İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, çarşamba günü Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada söz konusu testin sadece Güvenlik Konseyi kararlarına karşı gelen bir hareket olmadığını, aynı zamanda İran’ın gerçek niyetini de ortaya koyduğunu belirtti.

 Danon konseyin derhal toplanarak söz konusu konuda gerekli tedbirleri alması gerektiğini savundu.  Danon sözlerine şöyle devam etti: ¨Beşar Esad rejimini desteklenmekte olan İran, Suriye’de binlerce insanın katledilmesinden de sorumludur. Aynı zamanda Lübnan’da Hizbullah’ı da destekleyen, finanse eden İran, İsrail halkı için de büyük bir tehdittir. İran dünyadaki ve  Ortadoğu’daki diktatörlere arka çıkmakta, küresel  terörizmi desteklemektedir.¨

 İran’ın füze denemesi İsrail uyduları tarafından takip edildi ve hedef noktasındaki Magen David (Davut Peygamber’in Yıldızı) figürü görüntülendi.