İsrailli parti lideri: ¨İspanya, İsrail karşıtı BDS’yi desteklemekten vazgeçsin¨

İspanya Parlamentosunun özel bir oturumunda çarşamba günü konuşan İsrail Yeş Atid Partisi Lideri Yair Lapid, İspanya’nın BDS gibi İsrail karşıtı örgütlere dolaylı maddi destek sağladığını, söz konusu kurumların da bir şekilde terör grupları ile ilişkisi olduğunu belirtti.

Dünya
29 Haziran 2017 Perşembe

Lapid iddiada bulunmakla kalmadı ve konuyu doğrulayan bir raporun ana maddelerini de  kanun yapıcılara bizzat okudu.

Yedioth Aharonot gazetesinin haberine göre, Lapid’in sunduğu ayrıntılı  raporda, İspanya’nın sağladığı milyonlarca Euro’nun nasıl BDS gibi  örgütlerin  eline ulaştığı ve ardından paranın  BDS ile organik ilişkisi olan  terör örgütlerine gittiği belge ve kanıtları ile izah ediliyor.

Lapid, İsrail karşıtı STK’ların ilişkisi olduğu bazı terör örgütlerinin birçok  İsrailli sivilin öldürülmesinde rol aldığını da belirtti.

Lapid konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ¨İsrail bıçaklardan ve hafif silahlardan oluşan bir terör ile karşı karşıya. Bu örgütler İsrail’de en savunmasız insanları hedef alırken Avrupa’da yalanlarını bir silah olarak kullanıyorlar ve  yalan söyleyerek  sizden yardım alıyorlar. Eğer isterseniz bu para akımını engelleyebilirsiniz. Sizin paranız sizin kararınız.¨

‘Arap-İsrail çatışmasında aktif olan STK’lara İspanya’nın finansmanı’ başlıklı rapor geçtiğimiz ay Kudüs merkezli gözlem kuruluşu NGO Monitor tarafından düzenlendi.