Suriye İsyancıları: ‘’Düşman İsrail değil İran’’

Suriye ordusundan subay olarak Batı’ya kaçan ve sığınan, bugün isyancıların önemli politik liderlerinden olan Salim Hüdafe basına yaptığı açıklamada, İsrail’in Suriye halkının dostu olduğunu belirtti.

Dünya
28 Haziran 2017 Çarşamba

27 yıl evvel Batı’ya kaçan ve isyancıların yurtdışından yardımlar almasında önemli payı bulunan Hüdafe, Kazakistan’ın Astana şehrinde düzenlenen forumda konuştu.  Hüdafe, ‘’İsrail bize daha çok yardım edebilir, İsrail şimdiye kadar Suriye iç savaşında yaralanmış yüzlerce yaralıyı tedavi etti, ancak maalesef bu tip haberler Arap basını tarafından gizleniyor halka söylenmiyor. Düşman İsrail değil, İran‘’ dedi.

Hüdafe sözlerine  şöyle devam etti: ‘’Edindiğimiz istihbarata göre, Esad  bazı operasyonlarda IŞİD’i kullandı, destek verdi. Esad Ruslar dahil tüm dünyayı kandırıyor. Bizim analizimize göre köşeye sıkışmış Esad son çare olarak IŞİD ve El Nusra gibi radikal örgütlere  İsrail’e saldırması için emir verecek. Amacı İsrail’i de bu savaşın içine sokarak kaybettiği Arap desteğini yeniden kazanmak. İsrailli yetkililer bu konuda çok endişeli.’’

Türkiye’den Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı forumun başlığı ‘Suriye Savaşı, son yakın mı?’ idi.

60 ülkeden 600 akademisyen ve politikacının katıldığı forum  Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in kızı Dr. Dariga Nazarbayev tarafından organize edildi.