Paco de Lucia anısına: ‘Beyond The Memory’ Konseri

24. İstanbul Caz Festivali, flamenkonun kült gitarist ve bestecilerinden Paco de Lucia’ya bir saygı duruşu niteliğindeki ‘Paco De Lucia Anısına: Beyond The Memory’ projesiyle 8 Temmuz akşamı Zorlu PSM’de tüm müzikseverleri bir araya getirecek.

Tuna SAYLAĞ Sanat
21 Haziran 2017 Çarşamba

Sanatçının kariyerinin çeşitli evrelerinde birlikte çalıştığı, Jorge  Pardo, Carles  Benavent, Jose Maria Bandera, Nino Josele, El Piranha, David de Jacoba gibi yıldız müzisyenler aynı sahnede bir araya gelecek.

Bu özel bu projeye Türkiye’den hepsi kendi alanında önemli üç isim de katılıyor:  Levent Yüksel;  Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan’dan oluşan Taksim Trio ve Türkiye’nin perdesiz gitar virtüözlerinden, ödüllü film müzikleriyle tanıdığımız Cenk Erdoğan, bu eşsiz gecenin konukları arasında yer alacak.

İstanbul Modern’de Fahrelnissa Zeid Seçkisi

Modern sanatın öncülerinden ve soyut sanatın Türkiye’deki ilk temsilcilerinden Fahrelnissa Zeid’in kapsamlı bir koleksiyonuna sahip İstanbul Modern, sanatçının yapıtlarından oluşan bir seçkiye Kısa Süreli Sergiler Alanı’nda yer veriyor. Seçkide, sanatçının Türkiye sanat ortamında başladığı 1940’lı yıllarda Ürdün’e taşındığı 1970’li yıllara kadar, en etkin olduğu dönemden yapıtlar yer alıyor.  Sanatçının ustalaştığı soyut geometrik komposizyonlar, Bizans - İslam- Batı sanatına referansların yer aldığı ve kendine özgü kullandığı renk paletiyle birleşen dışavurumcu resimleri, bu vesileyle yıllar sonra yeniden sergileniyor. Sergi, 30 Temmuz tarihinde sona erecek.

 Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars ENKA’da

5 Temmuz gecesi, ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosunda unutulmaz bir samba gecesi yaşanacak.

Turcolatino akımının öncüsü olan Ayhan Sicimoğlu, ülkemize latin müziğini sevdiren bir sanatçı. Sicimoğlu, Latin All Stars orkestrasıyla sıcak bir yaz gecesinde samba severleri  dansa ve coşkuya davet edecek.