Aslan transfere hızlı başladı

Spor Toto Süper Lig’in bitmesiyle birlikte Sarı-Kırmızılı ekip transfere hızlı başladı.

Spor
16 Haziran 2017 Cuma

Cefri Sarfati 

Geçen sene hedefin gerisinde kalan takım, bu sene şampiyonluğu hedefliyor. Teknik direktör İgor Tudor söz konusu transferlere çok önem veriyor.

Galatasaray, önce Alman panzeri Lukas Podolski’yi 2.5 milyon Euro’ya Japon kulübü Vissel Kobe’ye, ardından da 15 milyon Euro karşılığında genç yıldızı Bruma’yı da RB Liebzig’e sattı. Alman golcü  Podolski lig de 7, kupa da 10 gol atarak başarılı bir sezon geçirdi. Bunun yanında da 8 asist yaptı. Genç sol kanat Bruma da  bu sezon çok başarılı idi.   Bütün müsabakalarda 11 gol 8 asistlik performans sergileyerek sezonun en başarılı oyuncularındandı.

Geçtiğimiz günlerde çok büyük bir ihale kazanan sarı-kırmızılı ekip borcunun çok yüksek bir bölümünü de kapadı. Bu şekilde transferde de eli rahatlayan takım yönetimi , ilk önce Faslı yıldız Younes Belhanda’yı  kadrosuna kattı. Galatasaray,  Belhanda’nın eski takımı Dinamo Kiev’e 7.5 milyon Euro ödeyecek. Belhanda  geçen sezon 31 maçta 3 gol 7 asistlik performans sergilemişti.

Aynı zamanda forvet sorunu yaşayan aslanlar, bu sorunu Bafetimbi Gomis ile çözdü. Gomis, geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Marsilya takımında 34 maçta 21 gol atarak üst düzey bir performans sergilemişti.

Gomis’in asıl kulübü olan Swansea City ile anlaşmaya varan sarı-kırmızılı ekip, oyuncuya 3 senede 9 milyon Euro, takıma ise 2.5 milyon Euro ödeyecek.