IŞİD lideri öldürüldü mü?

Rusya IŞİD Lideri Abu Bekir El Bağdadi’yi öldürmüş olabileceğini açıkladı.

Dünya
16 Haziran 2017 Cuma

 Rusya,  mayıs ayında IŞİD’in  merkezi yayılan Suriye’deki Rakka yakınlarında  önemli bir örgüt toplantısına saldırı düzenlediğini, yüksek rütbeli militanların saf dışı bırakıldığını açıkladı. Ancak Rus yetkililer IŞİD lideri Bağdadi’nin toplantıda olup olmadığı konusunu halen teyit edemedi.   

Rusya Savunma Bakanlığı’nın Facebook sayfasına koyduğu bilgiye göre, Rus istihbaratı IŞİD liderlerinin bir toplantı planladığını öğrendi ve insansız hava araçları ile toplantıyı teyit etti.  Rus Savunma Bakanlığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ’29 Mayıs’ta IHA ‘lar ile toplantının gerçekleşeceğinin teyit edilmesine müteakip, Rus savaş uçakları toplantının bulunduğu binaya gece 0:35 ile 0:45 arası saldırı düzenlemiştir. Toplantıda IŞİD lideri Bağdadi de bulunmuş ve saf dışı edilmiştir.’  

Ancak Rus açıklamasında, söz konusu bilgilerin çeşitli kanallardan  doğrulanması için operasyonların devam ettiği  ifadesi de yer almakta. ABD liderliğindeki koalisyon söz konusu saldırıyı daha bağımsız kaynaklardan doğrulamış değil.  Rusya söz konusu harekatı önceden Pentagon’a bildirdiğini belirtti.

Saldırıda birçok yüksek rütbeli IŞİD liderinin öldürüldüğü, 30 orta rütbeli komutanın ve toplam 300 IŞİD savaşçısı ve korumanın  bertaraf edildiği vurgulandı.