Devlet opera ve balesi 8. Uluslararası İstanbul opera festivali başladı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye’nin kültür sanat yaşamına destek vermek amacıyla düzenlediği 8. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 13-23 Haziran tarihleri arasında opera severlerle buluşuyor.

Sanat
14 Haziran 2017 Çarşamba

 Festivali kapsamında, Zorlu Center’de gerçekleştirilecek ‘Opera Yıldızları’ konserinin yanı sıra, MOZART,  VERDI, GOUNOD gibi ünlü bestecilerin seçkin yapıtlarını izlemek mümkün olacak. İki hafta sürecek festival, 13 Haziran akşamı, Arkeoloji Müzesinde, Yekta KARA’nın sahneye koyduğu Mozart’ın ünlü eseri ‘SARAYDAN KIZ KAÇIRMA’ operası ile başladı.

Bomontiada’da müzik bayramı

 İlk kez Fransa öncülüğünde başlayan Müzik Bayramı etkinliği, 35 yıldan bu yana Fransa’nın tüm kentlerinde ve dünyanın birçok ülkesinde kutlanıyor. İstanbullu müzikseverler ise bu yıl müzik bayramını 14-15-16 Haziran tarihlerinde üç akşam üç farklı konserle kutlayacak. İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Babylon işbirliğiyle Bomontiada’da 14-15-16 Haziran tarihlerinde saat 21.30’da ücretsiz olarak gerçekleşecek konserlere sırasıyla Anadolu ve Balkanlar’dan gerçek bir bayram havası estirecek Kolektif İstanbul grubu, Fransa-Türkiye arasında bir müzik köprüsü kuran ‘Yer Bakır’ projesi ile Titi Robin ve son akşam ise neşe dolu müzikleriyle Fransa’dan La Caravane Passe sahne alacak.

Serra Behar’ın ‘HATIRLAMAK’ adlı sergisi bir kitapla taçlandı

 

SERRA BEHAR’ın ‘HATIRLAMAK’  isimli sergisi ile ilgili yayınlanan ve aynı adı taşıyan kitabı, 10 Haziran’da Adahan İstanbul-1 Galeri’de sanatseverlerle buluştu. Behar’ın bu ilk kişisel sergisine ithafen hazırlanan kitaba, Nihan Çetinkaya küratoryal destek verdi. Aynı gün, mekânda sergi ile ilgili bir sohbet de gerçekleşti. Serra Behar’ın, sanat yaşamının dönüm noktalarını vurgulayan retrospektif sergisini

20 Haziran’a kadar gezebilirsiniz.