Tony Ödülleri sahiplerini buldu

Broadway oyunlarının ödüllendirildiği gecede ‘Oslo’dan ‘Hello Dolly’e birçok ödül ABD’li Yahudi sanatçılara gitti.

Dünya
14 Haziran 2017 Çarşamba

Pazar gecesi New York’da Kevin Spacey’nin sunduğu Tony Ödülleri gecesine damgasını vuran oyunlardan ‘Oslo’ adlı müzikal  ‘En İyi Tiyatro’ ve baş oyuncusu Michael Aronov ise ‘En İyi Tiyatro Erkek Oyuncusu’ ödüllerini kazandı.

J.T Rogers’ın ‘Oslo’ oyunu İsrail ve Filistin arasında barış sağlanması için 1993’de Şimon Peres ve Mahmud Abbas tarafından imzalanan Oslo Anlaşmasının perde arkasında yaşananlara değiniyor. Rogers’in böyle bir konuyu üç saatlik eğlenceli bir oyuna dönüştürebilmesi ‘delilik’ olarak nitelendirilmişti. Aronov oyunda Uri Savir adında İsrailli bir arabulucuyu canlandırıyor.

71 yaşındaki Yahudi aktris ve şarkıcı Bette Midler ise ‘Hello Dolly’deki oyunculuğu ile ‘En İyi Müzikal Kadın Oyuncu’ ödülüne hak kazandı. ‘Hello Dolly’ aynı zamanda ‘Yenilenmiş En İyi Müzikal’ ödülünü de eve götürdü.

Lise arkadaşının ölümünün ardından yalan söylediği anlaşılan bir çocuğun hikayesini ele alan  ‘Dear Evan Hansen’, adlı müzikal ‘En İyi Yeni Müzikal’ ödülü ve Yahudi baş rol oyuncusu Ben Platt ise ‘En İyi Müzikal Yardımcı Erkek Oyuncusu’ ödülünü kazandı. Aynı oyunda Rachel Bay Jones da ‘En İyi Müzikal Yardımcı Kadın Oyuncusu’ ödülünü aldı. Oyunu müzikalleştiren ikili Yahudi Benji Pasek ve Justin Paul üç ödül birden aldı. İkili  La La Land ile de Oscar kazanmıştı. Dear Evan Hansen toplam yedi ödülle gecenin kazananı oldu.  etkinleştirmeyi dene

Rebecca Teichman  Sholem Asch’ın tartışmalı Yidiş oyununu Broadway’e taşıdı ve ‘Indecent’, adını verdiği uyarlamasıyla ‘En İyi Tiyatro Yönetmeni’ ödülünü aldı.