Ivanka Trump: “Washington’un ahlaksız yapısı beni şaşırttı”

ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı ve maaşsız çalışan danışmanı Ivanka Trump, basına yaptığı açıklamada, babasının başkanlığı sayesinde Washington’un ahlaksız yönüne de şahit olduğunu, ancak İsrail ziyaretinde Batı Duvarına yaptığı ziyareti asla unutmayacağını belirtti.

Dünya
13 Haziran 2017 Salı

Ivanka Trump, babasının Başkan olarak seçilmesinden bu yana, yaşadıklarını ve hissettiklerini  Fox And The Friends TV programında seyircilerle paylaştı.

Washington’a taşındıktan sonra gördüğü kötü niyet ve ahlaksızlıktan  rahatsız olduğunu belirten Ivanka, şu ifadeleri kullandı: “Burada beklediğimden çok daha fazla kötü niyetli insan var. Böyle bir tecrübe yaşayacağımı tahmin etmiyordum. Şahsi olarak bugüne kadar gördüğüm taciz ve saldırıların beni şoke ettiğini belirtmek isterim.”

Ancak Trump’ın kızı ve Beyaz Saray’in maaşsız çalışanı Ivanka, söz konusu taciz ve saldırı olarak gördüğü hareketlerin neler olduğu konusunda detay vermedi.

Ivanka Trump, en son olarak eşcinsel ve kadın  hakları konusunda liberal görüşleri Beyaz Saray’ın gündemine getirdiği için Amerikan  solu tarafından eleştirilmişti.

Buna ek olarak Ivanka’nın eşi Yahudi asıllı Jared Kushner hakkında da ‘Başkanlık seçim kampanyasında Rus yetkililerle kanunlara aykırı  görüşmeler yaptığı’ dolayısı ile soruşturma açılmıştı.

Ivanka, TV programında yaptığı konuşmada, Trump’ın, Washington D.C.’ye ve Beyaz Saray’a devrimsel nitelikte yeni fikirler getirdiğini savunarak Başkan  babasını övdü.

Ivanka ayrıca, Başkan Trump’ın; sağladığı iş imkanlarının ABD ekonomisine 400 milyar dolardan fazla iş imkanı sağladığını, Ortadoğu’da 54’ten fazla liderle diyalog kurarak terörizme giden finansman kaynaklarını engellediğini ifade etti.

Yahudi inancını kabul eden Ivanka, her şeyden öte İsrail seyahatinde yaşadığı  Kudüs, Batı Duvarı seyahatini de unutamadığını belirtti ve ifadesinde Batı Duvarı kelimesini  İbranicedeki adı ‘Kotel’ olarak kullandı. 

İbranice adı Kotel Ha Maaravi (Batı Duvarı) olan duvar, Kudüs’teki kutsal Yahudi tapınağının bugün ayakta kalan batı duvarıdır.

Batı Duvarı Yahudiliğin en kutsal mekanlarından biridir.