Trump, Ruslara İsraillilerin, IŞİD’in bilgisayarlarına girdiği bilgisini sızdırmış

New York Times gazetesinin haberine göre, İsrailliler bir grup IŞİD militanının bilgisayarlarındaki bilgiye ele geçirerek, terör örgütünün havaalanlarındaki tarayıcıların fark etmeyeceği bir bomba düzeneği üzerinde çalıştıklarını belirlemiş.

Dünya
12 Haziran 2017 Pazartesi

Gazete, geçtiğimiz ay tüm uluslararası basını meşgul eden, Trump’ın, Ruslara  sızdırdığı  söz konusu hassas bilginin  bu bilgi olduğunu iddia ediyor.

İsrail istihbaratına göre, IŞİD militanları laptop pili şeklinde ancak havaalanındaki tarayıcıların fark etmeyeceği  minyatür bir bomba üzerinde çalışıyorlar.

Pazartesi günü yayınlanan haberde İsrail istihbaratının  bomba uzmanı bir grup IŞİD militanının bilgisayarlarına sızdığı ve çalışan bir pil gibi davranan, ancak gerçekte bomba olan tasarımı ele geçirdiği yazıldı.

Bomba-Pil, X-ray cihazlarından kolayca geçebiliyor. Haberi alan ABD istihbaratı derhal tüm hava yollarını uyararak geçtiğimiz mart ayında uçaklara Laptop alınmasını yasaklamayı tavsiye eden  bildiriyi yayınlamış.

ABD Başkanı Donald Trump, bu istihbaratı Beyaz Saray’da yapılan bir toplantıda  Rusya Dış İşleri Bakanı  Sergei Lavrov ve Rus Büyükelçisi Sergei Kislyak ile paylaşmış.