İsrail’in Mavi Marmara tazminatı 20 milyon dolar için, Maliye Bakanlığı açıklama yaptı

İsrail Devleti Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden 10 Türk vatandaşına anlaşma gereği tazminat olarak toplam 20 milyon dolar verdi. Ancak vergi kanunları gereği Maliye Bakanlığı tarafından mağdurlara ödenecek para halen bakanlığın tasarrufunda.

Toplum
12 Haziran 2017 Pazartesi

Bakanlık  basında ve internette yayılan “sebepsiz zenginleşme gereği dolayısı ile paranın ödenmesinin durdurulduğu” iddialarına kaşı bir açıklama yaptı.

Adalet Bakanlığı ile görüşmeler sonucu yapılan açıklama şöyle:   

“Mavi Marmara gemisine yönelik saldırı sırasında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ayrıca aynı saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza da şifalar ve sağlık temenni ediyoruz. Hükümetimiz, Mavi Marmara gemisine yönelik saldırı karşısında uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kararlılıkla savunmuş ve bu çerçevede ülke olarak belirlediğimiz şartların İsrail tarafından kabul edilmesi sağlanmıştır. Nitekim Mavi Marmara gemisine yönelik İsrail birlikleri tarafından yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine verilmek üzere İsrail tarafından 20 milyon dolar ödeme yapılması temin edilmiştir. İsrail tarafından yapılan bu ödemenin ailelere aktarılmasını sağlamak üzere Adalet Bakanlığı ile çalışmalar müştereken yürütülmektedir.”