Lieberman: “Barışa her zamankinden daha yakınız”

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail-Filistin Barış anlaşmasına her zamankinden çok daha yakın olduklarını belirtti.

Dünya
9 Haziran 2017 Cuma

Savunma Bakanı, son günlerde Arap ülkeleri ile normalleşme yolunda hızla ilerlediklerini, gelişmelerin eninde sonunda Netanyahu hükümetini Filistin Yönetimi ile anlaşma yoluna sokacağını ifade etti. 

Perşembe günü İsrail’in Channel 2 TV’sine konuşan İsrail’in sert dilli Savunma Bakanı “Barışa her zamankinden daha yakınız. İnanıyorum ve umuyorum ki bu barış fırsatını bu sefer doğru kullanacağız, barışı gerçekleştireceğiz” dedi. 

Trump’ın barış için çabalarını öven Lieberman, Arap uluslarının da bugün İsrail’e yaklaşımlarının farklı olduğunu belirtti. Lieberman, söz konusu anlaşmanın nasıl sağlanacağı konusunda sorulan bir soruya da şöyle cevap verdi: “Trump, Ortadoğu sahnesine çıktığından beri hep söylüyorum, yine altını çizeceğim; Arap ulusları idrak ettiler ki problemleri  İsrail değil. Tam tersine, İsrail birçok problemin çözümü olabilir.” 

Muhtemel anlaşmanın detayları hakkında konuşmayı bir daha seferki mülakata bırakalım diyen Lieberman sözlerine  şöyle devam etti: “Eğer bugün biri çıkıp ılımlı Arap ülkeleri ile, direkt uçuşları, diplomatik ilişkileri, ticaret anlaşmalarını içeren bir normalleşme,  teklifini, Knesset’e veya İsrail halkına sunsa büyük bir çoğunluk kabul eder, destekler”.